Tale-høre-undervisning
0   7

Tale-hørelærernes forening skifter navn til Logopædisk Forum

Foreningen af Tale-høre-lærere i Folkeskolen hedder nu Logopædisk Forum. Navneændringen hænger sammen med, at medlemmerne ikke længere kun løser opgaver i folkeskolen, men også i dagtilbud, og de har ikke nødvendigvis en læreruddannelse.

62 talepædagoger mødte for 50 år frem til den stiftende generalforsamling i Foreningen af tale-og hørepædagoger i folkeskolen. De fremmødte var lærere, som arbejdede med specialundervisning, der også implicerede tale-høre-undervisning.

I 2005 ændrede foreningen navn til Foreningen af Tale-høre-lærere i Folkeskolen, og nu har den igen skiftet navn, denne gang til Logopædisk Forum.

"Logopæd er en fælles professionstitel, som bruges i flere kommuner, og forhåbentlig vil vi se langt flere kommuner tage navnet til sig", siger foreningens formand, Sanne Vilstrup.

Navneskiftet har været flere år undervejs

Artiklen fortsætter under banneret

Siden 2015 har deltagerne i generalforsamlingerne drøftet, om foreningen qua den nye professionstitel og 50-års jubilæet i år var moden til et navneskift.

"Efter generalforsamlingen i 2017 lagde vi op til en konkurrence om et nyt navn blandt medlemmerne i FTHF. Der kom forskellige forslag, og i det seneste år har bestyrelsen arbejdet med at kvalificere udfaldet af afstemningen yderligere", fortæller Sanne Vilstrup.

Navnet hentet fra græsk og latin

Det er landet på Logopædisk Forum, hvor logo refererer til faget logopædi inklusiv termerne hørelse, sprog og tale. Logo er afledt af græsk og betyder ord og tale. Forum kommer til gengæld fra latin og betyder blandt andet et centrum, hvor man mødes i politiske sager for at handle eller afgøre retssager.

"I overført betydning forstår vi forum som et mødested for faglighed og fagpolitik, hvilket vi ser som omdrejningspunkterne i vores eksistens som faglig- og fagpolitisk forening under DLF", siger Sanne Vilstrup.

Af de 44 fremmødte på foreningens generalforsamling stemte 34 stemte ja til det nye navn. Fire stemte nej, og seks stemmesedler var blanke. Generalforsamlingen genvalgte desuden Sanne Vilstrup som formand for foreningens knap 500 medlemmer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.120 andre er allerede tilmeldt

PPR-netværket er for ansatte og andre med interessere for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
239 andre er allerede tilmeldt