Letlæsning
2   9

”Enestående tegneserieroman” vinder årets Skriverpris

Forfatter Anette Herzog og illustratorerne Katrine Clante og Rasmus Bregnhøi modtager dette års Skriverpris på 25.000 kroner for den grafiske roman 'Hjertestorm', som tidligere i år blev begejstret anmeldt på folkeskolen.dk.

"Det er bare - igen-igen - en utrolig smuk, væsentlig og enestående bog, som næppe vil blive overgået lige med det samme. Hvor er det bare flot", sådan skrev Folkeskolens anmelder Bent Rasmussen om 'Hjertestorm'. Og han er ikke alene med sin ros af tegneserieromanen, der i dag på Bogforum har vundet Skriverprisen 2017.

'En poetisk perle', 'en hjertevarm fortælling' er blot nogle af de begrundelser Skriverprisudvalget har givet for prisen til 'Hjertestorm'. Heri lyder også, at forfatter Anette Herzog har formået at give et meget fint og yderst troværdigt billede af begge hovedpersoner i deres sårbarhed og i deres mod på livet.

Bogen undersøger, hvad kærlighed er for noget. Hvordan opstår den, hvorfor føles den så overvældende? Det er blot nogle af de spørgsmål, som Viola og Storm på 14 år går og tumler med i romanen. Katrine Clante illustrerer Violas kærlighedsverden, mens Rasmus Bregnhøi tager os med på eventyr i Storms univers.

FAKTABOKS: SKRIVERPRISEN

Skriverprisen er opkaldt efter Esther Skriver, som i 1995 var den første prismodtager. Prisen tildeles en skøn- eller faglitterær forfatter, der skriver læsevenligt og derved tilgodeser de mange forskellige læsere, som kan have svært ved at tilegne sig en del af den litteratur, der udgives. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed.

Skriverprisudvalget

  • Birgitte Reindel, formand for Skriverudvalget, Pædagogisk LæringsCenterForening
  • Thomas Ais Christensen, Landsforeningen af Læsepædagoger
  • Kirsten Weile, Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark
  • Kaare Øster, Dansk Forfatterforening
  • Sarah Haug Rasch, Danmarks Lærerforening

Skriverprisudvalget har ikke været i tvivl om, at 'Hjertestorm' lever op til alle kriterierne for at vinde Skriverprisen, "da der er noget på spil, og vi lever os let ind i hovedpersonernes liv og tanker med alle de facetter og nuancer, der skildres undervejs", som de skriver begrundelsen. "Udvalgets vurdering er, at bogen er sprogligt let tilgængelig, da tekstpassager understøttes af både tegninger og forklaringer, så vi også bliver klogere undervejs. Layoutet er ifølge skriverprisudvalget også i top med sublime tegninger, ligesom bogen har en rar størrelse og er rar at røre ved".

Artiklen fortsætter under banneret

"Alt i alt er det et meget smukt, stille og finurligt værk, som skriverprisudvalget mener, til fulde fortjener at modtage dette års Skriverpris".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.178 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.182 andre er allerede tilmeldt