Den grafiske roman "Hjertestorm" har vundet årets skriverpris.

”Enestående tegneserieroman” vinder årets Skriverpris

Forfatter Anette Herzog og illustratorerne Katrine Clante og Rasmus Bregnhøi modtager dette års Skriverpris på 25.000 kroner for den grafiske roman 'Hjertestorm', som tidligere i år blev begejstret anmeldt på folkeskolen.dk.

Publiceret

FAKTABOKS:SKRIVERPRISEN

Skriverprisen er opkaldt efter Esther Skriver, som i 1995 varden første prismodtager. Prisen tildeles en skøn- eller faglitterærforfatter, der skriver læsevenligt og derved tilgodeser de mangeforskellige læsere, som kan have svært ved at tilegne sig en del afden litteratur, der udgives. Der lægges vægt på sproglig,indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed.

Skriverprisudvalget

  • Birgitte Reindel, formand for Skriverudvalget, PædagogiskLæringsCenterForening
  • Thomas Ais Christensen, Landsforeningen af Læsepædagoger
  • Kirsten Weile, Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark
  • Kaare Øster, Dansk Forfatterforening
  • Sarah Haug Rasch, Danmarks Lærerforening

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er bare - igen-igen - en utrolig smuk, væsentlig og enestående bog, som næppe vil blive overgået lige med det samme. Hvor er det bare flot", sådan skrev Folkeskolens anmelder Bent Rasmussen om 'Hjertestorm'. Og han er ikke alene med sin ros af tegneserieromanen, der i dag på Bogforum har vundet Skriverprisen 2017.

Anmeldelse: Enestående tegneserieroman

'En poetisk perle', 'en hjertevarm fortælling' er blot nogle af de begrundelser Skriverprisudvalget har givet for prisen til 'Hjertestorm'. Heri lyder også, at forfatter Anette Herzog har formået at give et meget fint og yderst troværdigt billede af begge hovedpersoner i deres sårbarhed og i deres mod på livet.

Bogen undersøger, hvad kærlighed er for noget. Hvordan opstår den, hvorfor føles den så overvældende? Det er blot nogle af de spørgsmål, som Viola og Storm på 14 år går og tumler med i romanen. Katrine Clante illustrerer Violas kærlighedsverden, mens Rasmus Bregnhøi tager os med på eventyr i Storms univers.

Skriverprisudvalget har ikke været i tvivl om, at 'Hjertestorm' lever op til alle kriterierne for at vinde Skriverprisen, "da der er noget på spil, og vi lever os let ind i hovedpersonernes liv og tanker med alle de facetter og nuancer, der skildres undervejs", som de skriver begrundelsen. "Udvalgets vurdering er, at bogen er sprogligt let tilgængelig, da tekstpassager understøttes af både tegninger og forklaringer, så vi også bliver klogere undervejs. Layoutet er ifølge skriverprisudvalget også i top med sublime tegninger, ligesom bogen har en rar størrelse og er rar at røre ved".

"Alt i alt er det et meget smukt, stille og finurligt værk, som skriverprisudvalget mener, til fulde fortjener at modtage dette års Skriverpris".