Anmeldelse Skønlitteratur
0   28

Enestående tegneserieroman

En dejlig gave til dansklærerne og deres elever fra 6. klasse og opefter.

Hjertestorm/Stormhjerte

Fakta


Titel
Hjertestorm/Stormhjerte

Forfatter
Annette Herzog

Illustrator
Rasmus Bregnhøi, Katrine Clante

Pris
200

Sider
128

Forlag
Høst og Søn

I 2013 udkom den fænomenale tegneserieroman ”Pssst!”, der handler om den 12-årige Viola og hendes liv. Bogen tager fat på livets store og små spørgsmål på en vidunderlig og vedkommende måde, og læseren/kiggeren får et dybt indblik i de tanker, som Viola gør sig om livet før livet, livet, døden, venner, familie, ensomhed, udseende, popularitet ...

Artiklen fortsætter under banneret

Nu følger forfatteren Annette Herzog og illustratorerne Katrine Clante og Rasmus Bregnhøi op med endnu en strålende udgivelse, nemlig "Hjertestorm/Stormhjerte", der handler om den svære kærlighed. Viola, nu 14 år – Katrine Clante tegner – er igen hovedpersonen, når man læser bogen fra den ene ende, og Violas udkårne og jævnaldrende er med fra den anden ende. Her er det Rasmus Bregnhøi, der tegner.

Kærligheden er en sand storm i Violas hjerte – også helt bogstaveligt, for kæresten hedder faktisk Storm. Bogen er bygget op med mange små historier og billedserier helt uden ord. Titlerne er ”Jeg flyver”, ”Privat”, ”Pinligt”, ”Brat landing” … og fra Storm-siden: ”Hvor dum kan man være?”, ”Kloge mænd”, ”Fuck!”, ”Undskyld!” …

Vi får også lige en tur tilbage i historien med fortællingerne om "Medea", "Aneiden", "Romeo og Julie", "Den unge Werthers lidelser", "Anna Karenina", "Twilight" … Desuden har man konstrueret ”Det store Scorespil” som et brætspil over et opslag (side 36-37), og vi er også en tur i dyreverdenen, hvor det hele er noget mere kontant. Endelig er der en lille voxpop (”Godt spørgsmål”) og en klog mormor, der hjælper og støtter Viola med sin klogskab og store menneskeerfaring.

Fra Storm-siden møder vi en masse kloge mænd - Ovid, Aristoteles, Platon, Spinoza, Rousseau og Thomas Aquinas. Det handler (desværre) også om at blive grinet ad og om det svære i at komme frem med sine tanker. Det er en gave, når man finder et forum, hvor det kan lade sig gøre. Det hele er skrevet og tegnet meget fint og herligt direkte.

Det er bare - igen-igen - en utrolig smuk, væsentlig og enestående bog, som næppe vil blive overgået lige med det samme. Hvor er det bare flot!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.245 andre er allerede tilmeldt