Natur/teknologi
0   3

Voxpop: ”Jeg kender ikke udskolingen og lærerne dér – det er den største udfordring”

Voxpop: Hvad er de største udfordringer i naturfagene?Her svarer Birgitte Østergaard, Nordskolen, Odder. Har linjefag i matematik og biologi. Har undervist i natur/teknologi i 12 år i indskolingen og på mellemtrinnet. Deltager i DLF's naturfagskursus.

"Vi er en lille matrikelskole, så vi har ingen daglig kontakt med de andre afdelinger og befinder os langt fra mange af kollegerne. Vores fagudvalg mødes fire gange om året, og dér møder jeg normalt udskolingslærerne, men vi har i en periode valgt at dele os, så natur/teknologilærerne mødes for sig og udskolingslærerne for sig. Så vi ses ikke for tiden".

Hun fortæller, at de fra udskolingslærerne har hørt bekymringen, om eleverne nu også har lært det, de skal kunne i naturfagene, når de når udskolingen. Lærerne i udskolingen ved ikke, hvad der egentlig foregår i natur/teknologi-lektionerne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi har alle givet udtryk for, at progressionen er vigtig, men hvis vi havde en progressionsplan ville det være lettere for os i indskoling og på mellemtrin at undervise i naturfagene. Vi har også efterlyst en materialebank. Progressionen ville blive bedre, hvis der var emner, vi alle skulle have beskæftiget os med i klasserne".

Birgitte Østergaard fremhæver, at en progressionsplan også ville hjælpe lærere, der ikke er uddannet indenfor naturfagene og måske får natur/teknologi nogle få timer for at kitte et skema sammen.

"Vi lider under dårlig økonomi, men vi vil meget gerne have en fagdag for naturfagslærerne i kommunen. Dét ville give noget".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.346 andre er allerede tilmeldt