Natur/teknologi
0   5

Voxpop: ”Nogle af de største udfordringer er, at natur/teknologi er så stort et fag at arbejde med på børneniveau”

Voxpop: Hvad er de største udfordringer i naturfagene? Her svarer Dorthe Fenger, Skolen ved Sønderager i Herning, underviser elever i autismespektret på mellemtrinnet i natur/teknologi. Har linjefag i dansk og kristendom og en bachelor i geologi. Deltager i DLF's naturfagskursus.

"Det er et dannelsesfag, og det er svært at komme rigtigt ind i så stort et fag. Desuden er det en kæmpe udfordring, at ledelsen ikke prioriterer faget og slet ikke forstår, hvor stort faget egentlig er", siger Dorthe Fenger.

Hun har otte timer natur/teknologi om ugen og fortæller, at nogle af eleverne i specialafdelingen er meget interesserede i nogle dele af naturfagene. Men at den elev, der er interesseret i jordskælv, måske slet ikke kan motiveres for at høre om planeter.

Artiklen fortsætter under banneret

"Geologi og sten er for eksempel meget konkret, men et emne som bæredygtighed kan være meget mere svært at få hold på undervisningsmæssigt. Jeg holder mig tæt til undervisningsmaterialerne, hvor jeg finder meget god støtte. Ellers kan jeg finde på at løbe ud af en tangent. Jeg kan blive ret nørdet - men det synes børnene nu er meget sjovt".

Dorthe Fenger er på naturfagskurset sammen med et par kolleger fra indskolingen. De taler jævnligt sammen om det faglige, og kurset giver dem endnu en grund til at fortsætte med at tale om undervisningen i naturfagene.

"Men det er da ærgerligt, at der ikke er en lærer med fra udskolingen. Jeg ved slet ikke, hvordan faget kører dér. Det kunne vi godt bruge at tale sammen om, men vi mangler tiden til det. Det er da relevant at tale om det faglige sprog, og hvordan vi får fagtermerne ind tidligt".

Hun fortæller, at hun får god sparring, når hun inviterer nogle ind i undervisningen udefra.

"Jeg bruger mange tilbud, hvor der kommer én med specialviden og fortæller om et emne, en naturvejleder der fortæller om liv i Limfjorden eller en, der ved noget om robotter".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.346 andre er allerede tilmeldt