Unge fra en række forskellige uddannelser - deriblandt læreruddannelsen - demonstrerede i dag på Slotspladsen

Lærerstuderende demonstrerer mod besparelser

Frustrerede over regeringens varslede besparelser på uddannelserne demonstrerede de lærerstuderende i dag blandt hundredevis af utilfredse unge foran Christiansborg. Besparelserne går ud over vejledning og feedback, lød det fra de studerende.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man vil uddanne mindre reflekterede lærere, hvis regeringens finanslovsforslag om endnu flere besparelser på blandt andet professionshøjskolerne bliver en realitet. Det siger formand for Lærerstuderendes Landskreds Christian Dalby, som i dag var til  demonstration mod de varslede stramninger på uddannelsesområdet, herunder forringelse af SU'en. For det er vejledningen, det går ud over, når der er færre undervisere om samme mængde opgaver.

"Underviserne vil rigtig gerne nå at komme rundt til alle studerende og give den feedback, som vi behøver for at blive klædt ordentlig på til virkeligheden, de kan bare ikke nå det, når de bliver færre om samme mængde opgaver", siger Christian Dalby.

Grønthøster-besparelserne på læreruddannelsen forlænges

Og det betyder i sidste ende en svækkelse af den folkeskole, som politikerne arbejder hårdt for skal blive en af verdens bedste, siger lærerstuderende på UCSJ i Roskilde Andreas Fabricius Seier, der også var mødt op idag.

"Det er vigtigt, at vi som studerende har reflekteret grundigt over, hvad vi gerne vil med vores lærergerning og har fået vejledning nok til at træffe de valg, der er rigtige for os. For det er os, der kommer til at stå med ansvaret for at skulle klæde en klasse fyldt med børn på til at træffe deres egne valg", siger han.

Ødelægger den røde tråd

Hvis finanslovsforslagets besparelser for årene frem til 2020 bliver vedtaget, vil det betyde, at professionshøjskolerne skal finde 80 millioner alene næste år. Danske Professionshøjskoler har meldt ud, at det vil betyde færre undervisere, og Andreas Fabricius Seier frygter, at færre undervisere vil give en dårligere sammenhæng på uddannelsen.

"Vi kan allerede nu mærke, at underviserne har dårligere tid til at koordinere med hinanden, og det ødelægger den røde tråd, som det som studerende er vigtigt at have", siger Andreas Fabricius Seier.