Eleverne får mulighed for at kigge under havoverfladen med hjælp fra Øresundsakvariet.

Kommune fastlægger "natur-kanon"

Samtlige skoleelever i Fredensborg Kommune i Nordsjælland skal fremover igennem Danmarks første såkaldte "natur-kanon" med forskellige faglige naturoplevelser på de enkelte klassetrin.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Alle vores elever får fremover de samme undervisningsforløb i inspirerende omgivelser og med dygtige fagpersoner, som brænder for deres fag", siger Sus Emmery, der er souschef i kommunens Center for læring, fritid og sundhed, i en pressemeddelelse.

Det en videreførelse af åben skole-konceptet Skolen i virkeligheden. Skolen i virkeligheden har lagt alle forløb til rette. 

"Dermed bliver vi også mindre afhængige af skolernes meget forskellige kontakter og muligheder, der hidtil har præget undervisningen på både godt og ondt".

Naturkanonen starter i 0. klasse med tema om "liv". Fra 1. klasse og frem til 9. klasse foregår læringsaktiviteterne forskellige steder i lokalområdet (Krogerup Avlsgaard, Esrum Sø, Øresundsakvariet, Bjerre Strand og ved Planteavlsstationen/ Naturakademiet).

Temaerne veksler mellem Havet, Skoven, Søen og Marken.

Eksempelvis har 6.-klasserne tema om ferskvand og mødes ved Esrum Sø, hvor de lærer om bl.a. fødekæder og organismers samspil med naturen. Eleverne indsamler selv fisk og andre dyr i søen.

Året efter har de som 7.-klasser tema om saltvand og lærer at lave undersøgelser, der viser sammenhænge mellem livsbetingelser i saltvand og antallet af udvalgte organismer i Øresund. Se link til hele 'kanonen' til højre.