Ministeren må have misforstået noget, når hun mener, at man kan dumpe en studerende, der klarer den mundtlige delprøve til topkarakter og den skriftlige på dumpeniveau, siger formand for censorformandskabet Hans Krab Koed

Censorer: Ministeren må også have misforstået noget

Formanden for censorerne ved læreruddannelsen Hans Krab Koed mener ikke, at han og hans kolleger med den nuværende studieordning i hånden kan dumpe en studerende, som klarer den skriftlige delprøve til dumpekarakter og den mundtlige i top, som uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen lægger op til.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Censorerne kæmper efter den første sommer med den nye læreruddannelse for, at fag med en væsentlig skriftlig dimension - dansk, matematik og sprog - igen kan blive afsluttet med to eksamenskarakterer. Men uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) sagde i går til folkeskolen.dk, at der er tale om en misforståelse, hvis en censor ikke dumper en studerende, som ikke har de basale skriftlige færdigheder på plads - uanset hvor godt vedkommende klarer sig ved den mundtlige eksamen.

Minister: Kan man ikke stave, skal man ikke bestå 

Bekendtgørelsen for læreruddannelsen siger sådan her:"Prøven i hvert undervisningsfag består af to delprøver med hver sin prøveform, og der gives en samlet karakter for undervisningsfaget". Og i den fælles del af studieordningen står om fx dansk: "Den studerendes præstation skal vurderes ud fra en samlet vurdering af delprøverne".

Ud fra de formuleringer mener Hans Krab Koed ikke, at censorerne kan tillade sig at følge ministerens råd - de er nødt til at give en karakter, hvor begge eksaminer vægtes. Han understreger, at det ikke vil koste ekstra resurser, hvis de studerende i stedet får én karakter for den mundtlige præstation og én for den skriftlige. Censorformanden sætter nu sin lid til, at forligspartierne bag læreruddannelen vil kigge på censorrapportens kritik, som Dansk Folkepartis Hans Henrik Thulesen Dahl også vil tage op med ministeren. 

Dansk Folkeparti vil have ministeren til at se på lærereksamen

 

Powered by Labrador CMS