Skoleledelse
0   690

LIS er åben - se om din skole når målene

Undervisningsministeriet har netop slået dørene op til datavarehuset Lis - Ledelsesinformationssystem for folkeskolen. Foreløbig rummer det kun informationer, som hele tiden har været tilgængelige, men i næste måned kommer de nye måltal for de nationale test og næste år trivselsmålingerne. Ideen er, at skoler og kommuner kan trække alle data ud ét sted, få dem som figurer og bruge dem i kvalitetsrapporter.

Nu kræver det mindst et 2-tal i dansk og matematik at komme ind på en erhvervsuddannelse. Hvor stor en andel af eleverne får mindst 2 i fx Ballerup Kommune? Klik ind i datavarehuset og vælg grundskolen -> resultater -> Andel elever med mindst 2 i dansk og matematik, og vælg Ballerup. Så får du ovenstående graf.

Regeringen har aftalt med KL, at 96 procent af eleverne skal være inkluderet i normalskolen fra næste skoleår. Hvordan går det med inklusionsprocenten her hos os? Hvis du vil vide det, klikker du ind på grundskolen -> inklusion -> inklusionsgrad. (se billede nr. 2)

Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test lyder et tredje mål, nemlig et af de nye mål for folkeskolereformen. Hvordan det går med at opfylde det mål på landsplan, bliver muligt at se i Lis, når Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen bliver færdig med at omsætte landsresultaterne i de nationale test til de nye faste kriterier midt i november. Datavarehuset er åbent for alle, men for at komme ind i fortrolige data som for eksempel testesultater på skoleniveau, skal man bruge Uni-login, som styrer, hvem der har adgang til hvilke data.

Formålet med Lis er ifølge uvm.dk i forbindelse med implementeringen af folkeskolereformen at give skoleledelser og forvaltninger et bedre overblik over, hvordan de klarer sig i opfyldelsen af de landsdækkende mål for den nye folkeskole. Gå selv på opdagelse via linket til højre. 

Artiklen fortsætter under banneretKommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.022 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.464 andre er allerede tilmeldt