arkivfoto: University College Sjælland er overbeviste om, at de bør kunne tilbyde deres uddannelser på nye måder over nettet.

Roskilde-lærere efteruddanner sig på nettet

500 lærere fra Roskilde Kommune vil de kommende år efteruddanne sig i såkaldte MOOC-forløb på nettet. MOOC står får 'Massive Open Online Courses'. Kursusformen er kendt fra USA, men fra august 2015 bliver det muligt for lærere i hele Danmark at deltage.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der venter kommuner og skoler en stor efteruddannelsesopgave, når alle lærere fremover skal have linjefagskompetence for at undervise, konstaterer University College Sjælland (UCSJ) i en pressemeddelelse. 

"Derfor arbejder vi på at tilbyde flexible forløb til lærere, skoler og kommuner. Som led i dette har vi indgået et samarbejde med Roskilde Kommune om, som noget ganske unikt i Danmark, at tilbyde store undervisningspakker online via de såkaldte MOOCs", fortæller forskningsprogramleder Karsten Gynther fra UCSJ.

De første 20 lærere fra Roskilde Kommune er allerede startet på MOOC-forløbet. MOOC's er en international betegnelse for "massive åbne online kurser".

Stort EU-projekt vil booste lærernes it-undervisning

En tendens, der griber om sig Det er ifølge UC Sjælland den enorme mængde data og den globale udbredelse af internet, sociale medier og mobile enheder til videndeling, der har gjort, at det særligt i USA er nødvendigt for universiteter, der vil være "med på vognen" at udbyde uddannelser til mange over nettet.

"Tendensen griber om sig også i Europa, og vi er på University College Sjælland overbeviste om, at vi også skal kunne tilbyde vores uddannelser på nye måder over nettet til flere", fortæller Karsten Gynther i pressemeddelelsen.

Danske lærere får meget mindre efteruddannelse end resten af OECD

Fra august 2015 vil det være muligt for andre kommuner at købe skræddersyede MOOC-pakker til deres skoler og lærere, oplyser UCSJ.