37 nye ideer til at bruge it i undervisningen

It bør fra 3. klasse være en integreret og nødvendig del af undervisningen, it-kompetencer skal indgå i de nationale test, og læreruddannelserne skal tage hånd om de studerendes it-kompetencer. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra Undervisningsministeriets it-rådgivningsgruppe.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der skal mere it og digitale læremidler ind i undervisningen, og i dag offentliggør Undervisningsministeriets it-rådgivningsgruppe sine anbefalinger til, hvordan dette kan løses. Rådgivningsgruppen er kommet med 50 anbefalinger, hvoraf 37 er rettet mod folkeskolen og de resterende 13 er til børnehaver. Ideerne til folkeskolen kredser om, hvordan it kan integreres mere i matematik og dansk, hvordan skoleledelsen har gavn af it, hvordan it kan fremme undervisningsdifferentiering og ikke mindst, hvordan it kan bruges som motivationsfaktor. Listen spænder over anbefalinger på både kort og lang sigt.

Baggrunden for anbefalingerne er udfordringerne, men også mulighederne for den digitale folkeskole.

"Vi har i it-rådgivningsgruppen set eksempler på, hvordan børn og unge kan blive endnu dygtigere ved hjælp af fremragende brug af it. Mange flere børn og unge kunne blive endnu dygtigere, hvis sådanne gode eksempler var hverdag overalt. Der er ingen snuptagsløsning på, hvordan it bedst bidrager til, at alle børn og unge bliver så dygtige, de kan. Derfor fremlægger it-rådgivningsgruppen en hel række råd og ideer, som vi mener samlet set trækker i den ønskede retning", siger it-rådgivningsgruppens formand og rektor på ITU Mads Tofte i en pressemeddelelse.

Rådgivningsgruppe: Sådan bør it-millionerne bruges

Flere af forslagene blev allerede præsenteret ved en konference om fremtidens it-læring i foråret, og de er allerede blevet indarbejdet i forslaget til folkeskolereformen. For eksempel skal der ske en digitalisering af de skriftlige prøver.  Derudover har Regeringen og KL afsat 500 millioner kroner til tiltag, der skal øge anvendelsen af it i folkeskolen.

"Jeg er glad for at modtage de samlede råd og ideer fra it-rådgivningsgruppen. It kan løfte eleverne fagligt og gøre undervisningen mere spændende for alle. Vi har netop udvalgt 21 folkeskoler fordelt over hele landet som demonstrationsskoler. De skal afprøve digitale læringsforløb og sprede de gode erfaringer til resten af landet. Derudover vil de nye læringskonsulenter for eksempel kunne hjælpe med it ude på skolerne", siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.

Læs alle anbefalingerne fra it-rådgivningsgruppen via linket til højre.

Læs mere

Læs it-rådgivningsgruppens samlede råd og ideerher