DLF's kredse
0   645

Odense-lærere demonstrerer mod fyrings-budget

Omkring 80 lærerstillinger vil blive nedlagt, når der skal spares mellem 70 og 90 millioner kroner på skoleområdet i Odense. Sådan lyder oplægget til dagens førstebehandling af budgettet. Kl. 14 i dag protesterer Odense-lærerne foran byens rådhus.

"Det er dybt foruroligende, at kommunen nu gennem en lang årrække har udvist total mangel på prioritering af folkeskoleområdet. Kun Ærø, Stevns og Tønder har sparet mere på skoleområdet end Odense siden 2009", siger Anne-Mette Kæseler Jensen, der er formand for Odense Lærerforening og tilføjer:

"Vi har forsøgt at gøre politikerne opmærksomme på, hvor skidt det ser ud. De sidste tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet placerer Odense som niendelavest blandt samtlige af landets kommuner i nettodriftsudgifter pr. elev til folkeskolen. Hvis vi i Odense skal bruge det samme beløb pr. elev, som de storbyer vi normalt sammenligner os med, skal folkeskolen i Odense tilføres 200-240 millioner kroner årligt".

Artiklen fortsætter under banneret

Ikke desto mindre fik Odense Lærerforening på et budgetorienteringsmøde den besked, at økonomi-udvalgets budgetforslag 2014-2017 lægger op til en årlig besparelse på skoleområdet på mellem 70 og 90 millioner kr.

"Selv hvis Odense Kommune får penge af regeringen til skolereformen, så er der tale om en besparelse på et tocifret millionbeløb", konstaterer den odenseanske lærerformand. 

'Erhvervsfolk har også skolebørn' 
Vækst og selskabsskattelettelser er hovedoverskrifterne i budgetforlaget, mener Anne-Mette Jensen, men man skal ikke undervurdere værdien af en god folkeskole i forhold til at tiltrække resursestærke borgere til kommunen, pointerer hun.  

"Hvis man spurgte erhvervslivets folk, så ville de også flytte efter en god folkeskole. Odense Kommune taler om vækststrategi. Men der mangler fuldstændig sammenhæng til den økonomiske prioritering på skoleområdet ", siger hun spørger på samme måde retorisk i sit høringssvar til budget 2014:

"Mener man, strategien om at tiltrække nye stærke borgere alene sker gennem byplanlægning?"  

Skolen er politikernes ansvar 
I fredags kunne man i Fyens Stiftstidende læse, at rådmand for børn-og ungeområdet i Odense Brian Dybro (SF) kræver andel i de 85 millioner budgetkroner, der endnu ikke er fordelt, men som et flertal i byrådet ønsker at bruge på at sænke erhvervsafgifter for at få mere gang i væksten.

Når førstebehandlingen af budgetforslaget begynder i eftermiddag, vil Anne-Mette Kæseler Jensen og Odense-lærerne stå klar foran rådhuset med flyers, der gør krav på samme økonomiske opprioritering af skolen.

"Forhåbentlig får vi politikerne til at forstå, at det er afgørende at prioritere folkeskolen. Vi er nået til et punkt, hvor skolen er politikernes ansvar. Lærerne hverken kan eller skal længere tage det overordnede ansvar, selvom det er dem, der står med udfordringerne ude på skolerne i hverdagen", siger hun.

Budgetforslaget andenbehandles og vedtages af byrådet efter planen d. 9. oktober.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ