Lærerne demonstrerede mod fyringerne på Flakhaven

90 lærere fyret i Odense

90 lærere, 16 pædagoger og to pædagogmedhjælpere blev i går ringet op eller fik en sms om, at de er fyret. Lærerforeningen har kæmpet for at undgå fyringerne, men kommunen insisterer på nødvendigheden. "Det får store økonomiske og personlige konsekvenser", siger lærerformanden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Odense skal spare 66,6 millioner og en pæn del af pengene skal findes ved lærerstillingsnedlæggelser. Lærerforeningen har tidligere meldt ud, at man kunne undgå fyringer, hvis man ventede til sommerferien, hvor en del lærere naturligt går fra. Men Børn- og Ungerådmand i Odense Stina Willumsen har ønsket at gøre op med en kultur, hvor man " ...pinedød skal fastholde alle".

Formand for Odense Lærerforening Anne-Mette Kæseler Jensen har svært ved at forstå den hårde melding.

"Vi var til forhandlinger dagen før fyringerne, men det var vores og de andre faglige foreningers indtryk, at det var pseudoforhandlinger, for kommunen havde allerede besluttet sig. Skolerne skulle melde ind, hvem de ville have fyret, mens vi forhandlede, så det var for sent", siger hun til folkeskolen.dk.

Kommunen har ønsket at sætte det bedste hold, så fyringerne er ikke kun udtryk for besparelser, men også for at man vil give plads til de unge og de kvalificerede i skolerne.

"Det får store økonomiske og personlige konsekvenser, det her. Folk er kede af det. Næste bølge bliver at finde ud af, om der er et mønster i blandt dem, der er blevet afskediget", siger Anne-Mette Kæseler Jensen.

 

Odense fyrer før de forflytter