Er danske eller kinesiske elever bedst?

Kan danske elever klare en kinesisk afgangsprøve? Og kan kinesiske elever klare en dansk? Igennem fire udsendelser har DR Dokumentar sat sig for at sammenligne eleverne fra en dansk og en kinesisk afgangsklasse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 9.z på Holme Skole ved Aarhus går klassens 31 elever i skole cirka seks timer om dagen. Afgangsklassen ved Skole no. 69 i Harbin i Kina har 54 elever, som tilbringer 12 timer hver dag på skolen. Med disse to klasser som sammenligningsgrundlag vil DR Dokumentar i en ny dokumentarserie finde ud af, om kineserne kan leve op til deres rygte som nogle af verdens dygtigste.

For at sammenligne eleverne bliver de udsat for identiske test i læsning, matematik, engelsk, samarbejde og kreativitet. Gennem de fire udsendelser bliver der også set på, hvordan skoledagen fungerer i henholdsvis Danmark og Kina.

I dokumentarserien medvirker både Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, og Niels Egelund, professor ved Danmarks Pædagogiske Universitet. Første afsnit af dokumentarserien vises mandag d. 22. april kl. 20 på DR1.