Tosprogede
1   367

Heldagsskoleelever klarer sig over landsgennemsnittet

Med 95 procent tosprogede på heldagsskolen Selsmoseskolen i Høje-Taastrup klarer eleverne sig ligeså godt eller endda bedre i dansk og matematik end det gennemsnitlige niveau i Danmark. Det begejstrer både skoleledelse og poltikere, skriver Politiken.

Eleverne på Selsmoseskolen i Taastrup bliver testet en-to gange om året i læsning, stavning, matematik og læseudvikling. Siden skolen for seks år siden blev heldagsskole, er elevernes resultater steget med rekordfart, så eleverne nu ligger på niveau eller højere end landsgennemsnit. Skoleleder Ellis Andersen er glad for resultaterne.

"2. klasse ligger for eksempel kanonflot i matematik. De lå så langt over landsgennemsnittet, at vi tog testen om for at være helt sikre på, at det ikke var en fejl", siger hun til Politiken.

Lysten til at lære er stor
Eleverne går fast i skole fra 8-16, og sammensmeltningen af skole og fritid giver god plads til leg, fysisk aktivitet og kreativitet. Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini besøgte i sidste uge skolen. Hun var imponeret over at se elevernes lyst til at lære, og hun har en ambition om at udvide skoledagen på mange flere skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg kom rundt i alle klasser og spurgte børnene, og det gik igen, at de bare var rigtigt glade for at gå i skole, fordi de syntes, de lærte mere og fik flere kammerater. Det er ikke sikkert, at det ville være bedre for dem at blive fordelt på andre skoler med etniske danskere, for det allervigtigste er deres lyst til at lære. Og det er meget opløftende at se det faglige løft, de har givet eleverne", siger hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
968 andre er allerede tilmeldt