Ordblind/læsesvag
2   7

Regeringen vil indføre krav om test for ordblindhed senest i 1. klasse

Skolerne skal senest i 1. klasse teste elever, der viser tegn på læsevanskeligheder, for ordblindhed, foreslår regeringen i nyt forslag.

Skolerne skal blive bedre til tidligere at opdage ordblindhed, og derfor skal de senest i 1. klasse foretage en såkaldt ordblinderisikotest på elever, der viser tegn på læsevanskeligheder.

Det siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Ritzau.

OM TESTEN

Ordblinderisikotesten kan anvendes i slutningen af børnehaveklassen, i midten af 1. klasse og i slutningen af 1. klasse. Testen udnytter kendte sammenhænge mellem udvalgte forudsætninger i børnehaveklassen og 1. klasse og senere vanskeligheder i læseudviklingen. Forudsætningerne er blandt andet bogstavkendskab, færdigheder i at sammenkæde bogstavlyde og begyndende ordlæsning.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet


"Det kan være rigtig svært at gå i skole, hvis ikke det bliver fanget. Og vi ved, at børn kan klare sig præcis lige så godt som alle andre, selv om de er ordblinde, hvis bare man fanger det tidligt nok".

"Vi skal give eleverne den samme chance som alle andre elever, også hvis de døjer med ordblindhed, og det gør vi altså ikke i dag", siger hun til Ritzau.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge ministeren vil de obligatoriske test for ordblindhed i 1. klasse koste under ti millioner kroner årligt. Finansieringen afhænger af forhandlinger med de øvrige partier.

Udspillet skal være del af et kommende system, der skal erstatte de nationale test. Forhandlingerne om erstatning for de nationale test går i gang i denne uge.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.562 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.668 andre er allerede tilmeldt