Engelsk
0   11

Uden afgangsprøver stod engelsk for årets højeste snit

Årets afgangsprøver blev corona-aflyst, og det viser sig at have ført til, at snittet i mundtlig engelsk for første gang topper listen over karaktersnittet i skolens mange fagdiscipliner. Men engelsksnittet var faktisk lavere end normalt.

Helt ekstraordinært bød foråret og starten af sommeren ikke på en eneste afgangsprøve for de elever, der sagde farvel til folkeskolen tilbage i juni.

Årets afgangsbeviser bestod derfor udelukkende af elevernes standpunktskarakterer. Det er her, at mundtlig engelsk for første gang topper listen karaktergennemsnit på tværs af alle skolens fagdiscipliner. Det fremgår af Børne- og Undervisningsministeriets datavarehus.

Elevernes afgangskarakterer i engelsk overgår dermed for første gang elevernes snit i mundtlig dansk, som ellers år efter år er den prøve, hvor eleverne formår at score det højeste snit - hvert år tæt forfulgt af elevernes engelskkarakterer på en andenplads.

 

Artiklen fortsætter under banneret


 

Laveste snit i seks år trods førsteplads 

Men selvom engelsk-snittet - baseret på elevernes standpunktskarakterer - topper listen, er årets snit på 7,7 faktisk lavere end sidste års prøvesnit på 7,9. Man skal helt tilbage til prøvekaraktererne fra skoleåret 2014/2015 for at finde et lige så lavt karaktersnit. 

 


 

Mens elevernes mundtlige karakterer i engelsk normalt altid er at finde i toppen, gælder det normalt ikke det skriftlige gennemsnit. Men også her er i år anderledes. Her er elevernes skriftlige engelskkarakterer helt oppe på en tredjeplads over alle skolens fagdiscipliner.

Det ophøjede kraktergennemsnit i skriftlig engelsk er faktisk det højeste, man kan finde i datavarehuset, som giver mulighed for at trække karakterer tilbage fra skoleåret 2011/2012. 

 


 

Det er elever fra skoler i Region Hovedstaden, der samlet set har scoret det højeste engelsksnit. Det gælder både det mundtlige og skriftlige snit.

Kigger man på snittet på de enkelte skoler, er det dog Vestbjerg Skole nord for Aalborg, der står bag det højeste snit i mundtlig engelsk med et snit på 10,8. Folkeskolen.dk/engelsk besøgte skolen sidste efterår. Læs artiklen:

Skåde Skole syd for Aarhus opnåede det højeste skriftlige snit i faget med et snit på 10,4.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.732 andre er allerede tilmeldt