Skolepsykolog/PPR
6   27

Angst og skolevægring: SF vil give børn ret til akut hjælp fra PPR

Stadig flere børn lider af angst og skolevægring. Fremover skal børn kunne få akut, gratis, PPR-hjælp, så de kan få det godt igen, lyder et beslutningsforslag fra SF.

I løbet af 10 år (2006-2016) er antallet af børn og unge, der er blevet diagnosticeret med angst eller depression tredoblet - fra 2.354 børn og unge til 7.189 børn og unge, viser en rapport fra Sundhedsstyrelsen.

En undersøgelse fra Danmarks Lærerforening viste sidste år, at der hos tre ud af fem PPR-enheder er mindst to måneders ventetid på at få en pædagogisk psykologisk vurdering af en elev.

I hver tredje enhed er ventetiden på mellem 3 og 6 måneder, og i enkelte kommuner er ventetiden helt op til 12 måneder, skriver Jacob Mark, Pia Olsen Dyhr og Trine Torp fra SF i beslutningsforslaget.

"Kommunerne er i dag ikke lovgivningsmæssigt forpligtet til at give børn og unge akut hjælp ved f.eks. angst eller skolevægring. Det er således op til den enkelte kommune, om de ønsker at have et behandlingstilbud til børn og unge med f.eks. angst eller skolevægring. Derfor er det vidt forskelligt, om børn og unge kan få behandling, og afhænger af, hvor de bor i landet, ligesom det blandt de kommuner, der tilbyder hjælp, er forskelligt, hvilken behandling børn og unge kan få", skriver de og foreslår i stedet, at børn og unge, uanset hvilken kommune de vokser op i, og hvilken skole de går på, skal have retskrav på akut hjælp, f.eks. angstbehandling.

Artiklen fortsætter under banneret

Pris 25-50 millioner kroner

De tre folketingsmedlemmer anslår, at gratis behandling til de ramte skoleelever vil koste et sted mellem 25 og 50 millioner kroner ekstra om året.

"På længere sigt kan forslaget dog meget vel betyde færre udgifter, idet det lægges til grund, at de pågældende børn og unge, som tilbydes akut hjælp fra PPR, ikke i samme omfang som i dag eksempelvis vil have sociale problemer og misbrugsproblemer, som både har store menneskelige omkostninger for den enkelte og tillige er dyrt for samfundet", skriver de og foreslår, at pengene for eksempel kan hentes i provenuet fra den begrænsning af fradragsretten for løn ud over 10 mio.kr. per år til én person, som partiet har foreslået.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
441 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.270 andre er allerede tilmeldt