Minister vil indføre karakterer for elevernes arbejdsindsats

Pernille Rosenkrantz-Theil vil give elever i 8. og 9. klasse karakterer for deres arbejdsindsats og ikke kun faglige standpunkt. Hun vil nu forsøge at få de øvrige partier med på et treårigt forsøg med flidskarakter.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I alle fag, hvor de i forvejen får en standpunktskarakter, bør eleverne også have en karakter for deres flid.

Sådan lyder det fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Jyllands-Posten.

Hun vil nu forsøge at få opbakning fra Folketinget til et forsøg, der skal rulles ud blandt tusinder af elever i 8. og 9. klasse geografisk spredt i hele landet.

"Set med samfundets briller er to ting afgørende, når børn bliver til voksne. Dels at de er dygtige. Altså om de fagligt har lært de ting i folkeskolen, som de har brug for for at kunne klare sig. Dels at de faktisk er flittige", siger Pernille Rosenkrantz-Theil til avisen og understreger, at forsøget kun vil blive til noget, hvis der er opbakning fra de andre partier.

Med karakterer for elevernes arbejdsindsats vil også fagligt svagere elever kunne præstere og opnå en god karakter, hvis de er flittige, peger ministeren på.

"Som systemet er indrettet nu, kan man kun få credit for at være dygtig. Vi anerkender ikke eleverne for at have præsteret en ordentlig arbejdsindsats. Hvis man nu er en elev, der har det helt ufatteligt svært ved matematik, og derfor den ene gang efter den anden får et karakterblad med rigtig ringe karakterer i matematik, så behøver det ikke at afspejle, at man i virkeligheden har gjort sig umage, for det får man aldrig rigtig credit for", siger Pernille Rosenkrantz-Theil til avisen.

Tager forslaget med til forhandlinger

Tager forslaget med til forhandlinger

Fredag mødes partierne bag skoleforliget for at forhandle om erstatningen af de udskældte nationale test. 

Her vil ministeren forsøge at få partierne med på forsøget, der i første omgang skal gælde i tre år.

Karakteren for flid vil ikke i første omgang skulle stå på elevernes afgangsbevis. Men hvis forsøget viser gode resultater, er det planen at gøre karaktergivningen permanent.

Powered by Labrador CMS