Det var en stor overraskelse for lærer og tysklærerformand Tine Jespersen, da hun i tirsdags fik en af priserne som 'Bedst i eTwinning DK i 2016'.

Lærer får pris for blog på folkeskolen.dk

I et år har lærer Tine Jespersen blogget om tysk på folkeskolen.dk/tyskfransk. Nu har Styrelsen for It og Læring givet hende en pris for hendes formidling på bloggen om den europæiske samarbejdsportal, eTwinning.

Publiceret

Bliv blogger på folkeskolen.dk

Har du også lyst til at blogge om dit fag på folkeskolen.dk? Somen del af en særlig indsats for de faglige netværk åbnerfolkeskolen.dk nu op for, at flere kan ansøge om at få en blog påfolkeskolen.dk - kontakt projektleder Jennifer Jensen på jje@folkeskolen.dk eller 33 6962 74, hvis du vil høre mere.

TRE SPROGLÆRERVINDERE

De øvrige vindere er lærer på Herskindskolen Lene Møller Yangfor projektet Better e-Safe Than Sorry, samt lærer påBoesagerskolen i Smørum Jeanette Sol.-Runge for projektet Friedenist eine Kunst, som Tine Jespersen tidligere har skrevet om påTyskbloggen:

'Frieden ist eine Kunst' får Kvalitetscertifikat

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I seks år har Tine Jespersen, som er lærer på Thyborøn Skole og siden september formand for Tysklærerforeningen for Grundskolen, brugt portalen eTwinning, hvor elever og lærere kan samarbejde på tværs af de europæiske landegrænser.

Hun er endda en såkaldt ambassadør for portalen, hvilket blandt andet betyder, at andre skoler kan kontakte hende og trække på hendes erfaringer, når de gerne selv vil i gang med at bruge portalen.

Alligevel kom det bag på hende, da hun i tirsdags fik at vide, at Styrelsen for It og Læring havde udpeget hende som én af de tre prismodtagere af 'Bedst i eTwinning DK i 2016' - med hovedbegrundelsen, at Tine Jespersen leverer en "eminent flot og vedvarende formidlingsindsats, blandt andet på Tyskbloggen på folkeskolen.dk", som det lyder i styrelsens begrundelser for tildelingerne.

 

Tyskbloggen

"Jeg blev meget, meget glad! Det kom helt bag på mig, for jeg kan rigtig godt lide at arbejde med eTwinning og at være ambassadør for det, men jeg havde aldrig tænkt, at det kunne føre til deres fine pris", fortæller Tine Jespersen.

Med prisen fulgte en præmie, som Tine Jespersen selv har været med til at vælge. Hun har lige været med sin 7. klasse på Via Center for Undervisningsmidler i Herning, hvor de lærte at arbejde med greenscreen - men det blev lidt rystet, da de skulle arbejde med det hjemme på skolen, fordi udstyret ikke var det samme. Derfor lå præmien lige for: Et kit til iPad med stativ og lys, så eleverne fremover kan stå knivskarpt på skærmen, når der arbejdes med greenscreen.

Teknologier på spil i tyskundervisningen

Plads til endnu mere eTwinning

Da Tine Jespersen startede med at bruge eTwinning for seks år siden, var det med et online skolesamarbejde med en klasse i Portugal, hvor de to klassers elever delte tekster og andet indhold. Siden har hun også brugt det til efteruddannelse - portalen indeholder nemlig en stribe gratis pædagogiske kurser, fortæller hun. 

Hvorfor skal tysklærere bruge eTwinning i arbejdet med "Det 21 århundredes kompetencer?"

"Jeg bruger mest portalen til skolesamarbejder i sprogfag - men man kunne ligeså godt bruge det i andre fag. Udfordringen er bare, at der altid vil være et sprogligt element med i det - med undtagelse af, hvis man gør det med andre nordiske lande", siger hun.

Wir können was mit Deutsch und eTwinning. 

 

Powered by Labrador CMS