Se hele klippet hvor Thomas Blachman fortæller skolepolitikerne om sine ideer om et nyt skolefag i artiklen nedenfor.
Se hele klippet hvor Thomas Blachman fortæller skolepolitikerne om sine ideer om et nyt skolefag i artiklen nedenfor.

X factor-dommer: Skrot den understøttende undervisning

Skift den understøttende undervisning ud med et idefag. Sådan lød det klare budskab fra Thomas Blachman, da han i går var inviteret med til åben høring på Christiansborg om understøttende undervisning i folkeskolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det kan ikke være så svært. Det er bare ud med det ene fag (understøttende undervisning, red.) og ind med et idéfag. Det vil skabe sindssyge resultater".

Thomas Blachman er nok en gang aktuel som x-factor-dommer. Men samtidig med, at han for tiden forsøger at få sine grupper så langt i underholdningsprogrammet som muligt, kæmper han en sideløbende kamp for at få en indført et nyt fag på folkeskoleskemaerne. 

I går var han inviteret på Christiansborg til en diskussion af understøttende undervisning, som har været på skoleskemaerne, siden skolereformen blev indført i 2014.

"De var så stive, de var så angste. De tror, at de går i skole for lærerens skyld. De tror, at de går i skole for forældrenes skyld. En dag får de et arbejde, hvor de tror, at de går på arbejde for arbejdsgiverens skyld. Det kan ikke hænge sammen", sagde Thomas Blachman og understregede, det er velkendt, at han ikke selv besidder 'de store pædagogiske resurser'.

Blachman: De yngste elever er de mest kreative

Ifølge Thomas Blachman mister eleverne deres kreative sans, jo længere de kommer i deres skoleforløb.

"Når børn kommer ud af 0., er de den kreative klasse. De er sgu i totalt kontakt med de her lege. At lege er deres arbejde".

Thomas Blachman fortalte, at eleverne fra klassen i Hvidovre blandt andet kom op med en ide om, at smartphones i fremtiden skal have en airbag, som slår ud, hvis man taber telefonen. På den måde vil skærmene ikke længere gå i tusind stykker.

"Hvis der findes to timer i den skolereformen, så man ikke rigtigt ved, hvad fanden man skal stille op med, så skal vi indføre det her nu".

Pernille Rosenkrantz Theil (S), som var ordstyrer ved gårsdagens høring, pegede afslutningsvis på, at Thomas Blachmans forslag allerede kan indføres med de nuværende rammer for understøttende undervisning.

Det gav Thomas Blachman ikke meget for.

"Understøttende undervisning lyder bare virkelig kedeligt. Der har du allerede fuldstændig tabt dem", kommenterede han.

Thomas Blachman præsenterede første gange sine tanker om et idégeneringsfag for Folketingets Undervisningsudvalg tilbage i december.

Powered by Labrador CMS