Skive: Lokale undervisningsforløb - lige til at bruge

Besøg den lokale biavler, book en kommunalpolitiker eller lav en film om matematik. SkiveDNA hedder Skive Kommunes bank med undervisningsforløb, vejledninger og lokale kontakter. Lærerne kan selv aflevere et undervisningsforløb til deling på sitet eller finde inspiration til egen undervisning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Læringsforløb for alle klassetrin og i alle fag kan findes på SkiveDNA.dk med læringsmål til almindelig vidensdeling og inspiration.

Skive Kommunes skoleafdeling har haft 13 lærere ansat i perioder fra 4-6 måneder til at udvikle en portal med undervisningsforløb og lokale kontakter, fortæller Trine Nors, der er udviklingskonsulent på projektet.

"Sitet er delt op i praktisk information, undervisningsforløb, fag og vidensdeling. Det er tænkt under åben skole, så der er også kontakter til virksomheder, biavlere, fiskere eller andre, der kan vise klasser rundt et sted. Det skal være let at gå til, læreren kan se de faglige mål og bruge undervisningsforløbet eller lade sig inspirere", siger Trine Nors.

Kommunens lærere kan også henvende sig med egne undervisningsforløb og få dem lagt ud på sitet.

"Læringsforløbene skal afspejle et særligt SkiveDNA og skal være kvalitetssikret i forhold til læringsmål. Desuden er der eksemplariske forløb, der kan afvikles i alle lokalsamfund", siger Trine Nors.

Arbejdet begyndte med kommunens branding med temaerne Energien, Fjorden, Maden og Livet, hvor målet var, at egnens børn og unge stiftede bekendtskab med egnens resurser.

Nogle af undervisningsforløbene involverer lokale fiskere, landmænd, kunstnere og virksomheder. Andre handler for eksempel om at lære engelsk og matematik, mens eleverne lærer/spiller tennis eller arbejder med statistik på den lokale kirkegård. Der er henvisninger til andre sites, og i en booking-liste kan lærerne se, hvormange besøg for eksempel en kunstner har sagt ja til at deltage i årligt, og der er så kontaktoplysninger på sitet.

Se mere på SkiveDNA.dk via link til højre for artiklen

Læs mere

Powered by Labrador CMS