"Jeg synes både skoler og kommuner skal have som vigtigste mål at lave en skole, som eleverne er glade for at gå i, så forældrene ikke flytter dem”, siger Rasmus Edelberg.

Skole og forældre: Stigende utilfredshed med folkeskolen blandt især udskolingsforældre

Hppige lærerskift, mange vikartimer, klassesammenlægninger, manglende undervisningsdifferentiering og for store klasser. Et stigende antal folkeskoleforældre er utilfredse, viser en rundspørge fra Skole og Forældre.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hver femte af folkeskolens forældre er utilfredse med deres børns skolegang ifølge en ny undersøgelse fra organisationen Skole og Forældre.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse og peger på, at andelen er steget i forhold til sidste og forrige år. Der er tale om en årlig rundspørgeundersøgelse blandt folkeskoleforældre, og foreningen oplyser, at 870 forældre har deltaget.

Især forældre til børn i udskolingen er utilfredse. Her er godt hver fjerde forælder utilfreds med sit barns skolegang.

De utilfredse forældre nævner hyppige lærerskift, mange vikartimer, klassesammenlægninger, manglende undervisningsdifferentiering og for store klasser blandt årsagerne til utilfredsheden.

Formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg opfordrer kommuner, skoleledere og skolebestyrelser til at være opmærksom på kilderne til forældrenes utilfredshed.

"Vi kender mange af synderne, når vi taler om kilder til forældres utilfredshed med børnenes skolegang. Dårlig kvalitet som følge af hyppige lærerskift, klassesammenlægninger, store klasser, mange vikartimer og manglende differentiering af undervisningen. Hvis man har en virkelighed eller en plan i kommunen eller på skolen, der indeholder en eller flere af disse tiltag, så ved man hermed, at flere forældre nok bliver utilfredse. Jeg vil opfordre kommuner, skoleledere og skolebestyrelser til at være meget opmærksomme, hvis nogle af disse kilder til forældreutilfredshed optræder på skolen. Vil man gå videre med en plan, der skaber utilfredshed blandt forældrene? Det bliver man nødt til at spørge sig selv om", siger han i pressemeddelelsen.

47 procent af folkeskoleforældrene i undersøgelsen har desuden overvejet at skifte skole, selvom de ikke skal flytte.

"Skoler og kommuner vælger med deres handlinger, hvor mange forældre, der finder anledning til at finde andre skoler til deres børn. Jeg synes både skoler og kommuner skal have som vigtigste mål at lave en skole, som eleverne er glade for at gå i, så forældrene ikke flytter dem", siger Rasmus Edelberg.