Skolechef: "Det er vores vilkår"

“Vi ved egentlig ikke, om planen virker, før børnene har forladt skolen. Men vi har udarbejdet en plan, og jeg kan bestemt stå inde for den”.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoler hænger fast i tilsyn i årevis

Sådan siger skolechef i Vordingborg Charlotte Grummesgaard Nielsen om den handlingsplan, forvaltning og skoleledelse har udarbejdet om Kulsbjerg Skole afdeling Mern. Skolen er under tilsyn fra Undervisningsministeriet, fordi skolen ikke løfter børnene i tilstrækkelig grad.

"Det er svært, når der er tale om de socioøkonomiske vilkår. Det handler om det relationsmæssige, vi vil oprette en familieklasse og nogle kurser for forældrene, og der er tale om et ufattelig langt sejt træk", siger Charlotte Grummesgaard Nielsen.

Om skolens udfordringer skyldes, at Vordingborg Kommune har flere familier i den lave ende socioøkonomisk set, svarer skolechefen: "Sådan kan man ikke sige det. Vi har de børn og de familier, som vi har. Det er vores vilkår og det, vi skal arbejde med. Alle forældre vil det bedste for deres børns skolegang, men hvis de selv har haft dårlige skoleoplevelser, så er det svært. Det er en rejse. Vi skal gøre det bedste, vi kan, og vi skal helst have forældrene til at se, at vi gør noget godt, så de kan fortælle det gode videre til andre forældre".

Charlotte Grummesgaard Nielsen fremhæver, at skolens medarbejdere ikke brokker sig, men tager opgaven på sig.

"Jeg har forventninger til ledelsen og til medarbejderne. Vi er ikke uambitiøse, og vi skal gå forrest. Men et tilsyn rammer medarbejderne meget hårdere, end jeg egentlig troede, og når der så igen kommer et brev om, at et tilsyn fortsætter, så er det demotiverende. Det er op ad bakke, men alle gør, hvad de kan", siger hun.

"Vi gør det bedste, vi kan"