Tre forfattere blev hædret af to ministre for god litteratur til drenge på mellemtrinnet på Bogforum i weekendem
Tre forfattere blev hædret af to ministre for god litteratur til drenge på mellemtrinnet på Bogforum i weekendem

Priser til drenge-litteratur

Undervisningsminister Christine Antorini og kulturminister Marianne Jelved delte priser ud på weekendens Bogforum i Bella Center. Tre kvindelige forfattere blev belønnet for noveller, der i særlig grad fanger drenge, og en mandlig, Glenn Ringtved, fik Skriverprisen for romanen "En god dreng".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En priskomité bestående af fagfolk har udvalgt fem drengeegnede historier, som elever på 4.-7. klassetrin har kunnet læse og stemme på online. Vinderne blev disse tre noveller:

1. pladsen og en præmie på 25.000 kr. gik til Mette Lauritzen for novellen "De levende døde". 2. pladsen og en præmie på 10.000 kr. gik til Birgitte Bregnedal for novellen "Den nye træner". 3. pladsen og en præmie på 5.000 kr. gik til Annette Herzog for novellen "Lortedag".

"Drengelitteraturprisen bakker op om god litteratur skrevet på en måde, som i særlig grad giver drengene mere lyst til at læse - også når det ikke er lektier", siger undervisningsminister Christine Antorini til uvm.dk

Skriverprisen uddeles efter indstilling fra Skriverprisudvalget, som består af Bent Rasmussen, Danmarks Skolebibliotekarer, Juliane Øhlenschlæger fra Ordblinde/Dysleksiforeningen, Helle Friis Mikkelsen fra Landsforeningen af Læsepædagoger, Nils Aage Jensen fra Dansk Forfatterforening og Niels Christian Sauer fra Danmarks Lærerforening.

Prisen går til en forfatter, der skriver læsevenligt og tilgængeligt for børn og unge, der har svært ved at læse. Romanen "En god dreng" af Glenn Ringtved handler om den lidt overvægtige Jonas, der hele sit liv har været kastebold mellem mere eller mindre kaotiske voksne. Romanen er en kompliceret psykologisk fortælling, der sætter fokus på konsekvenserne af livets barske lussinger og gentagende svigt. Nuanceret uden at blive indviklet, lyder rosen fra udvalget.

Læs mere

Mere om Drengelitteraturprisen på uvm.dk

Mere om Skriverprisen på uvm.dk

Powered by Labrador CMS