Tre skuespillere fra teatret Fair Play i Holbæk stod for at spille forestillingen. Ifølge flere elever gav det en mere intens og følelsesrig oplevelse, at de sad så tæt på skuespillerne og scenen i mørket.
Tre skuespillere fra teatret Fair Play i Holbæk stod for at spille forestillingen. Ifølge flere elever gav det en mere intens og følelsesrig oplevelse, at de sad så tæt på skuespillerne og scenen i mørket.

En historie om ensomhed - Kundbypigens historie fortalt lokalt

Radikalisering, terrorisme og søgen efter et fællesskab stod i dag på programmet for 8. årgang på Vipperød Skole. En forestilling om Kundbypigen skal lære eleverne om en af lokalsamfundets store mediehistorier.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I går var det Vipperød Skole ved Holbæk, som fik besøg af teatret Fair Play. Det har næsten alle 8.-klasserne i kommunen haft. Teatrets forestilling "Den sidste dråbe blod" er en del af kulturrygsækken i Holbæk Kommune, som understøtter udviklingen af kunst og kultur blandt børn og unge i kommunen.

Det er den forfærdelige historie om en ung pige, som i medierne er blevet omtalt som Kundby-pigen. I hendes søgen efter kærlighed og fællesskab søger hun tilflugt i islamtroen, hvor hun ender med at bekende sig til Sharia og Jihad. Den unge pige planlægger flere terrorangreb mod danske skoler, som i sidste ende giver hende 8 års fængsel for terrorisme.

Teatret Fair Play laver forestillinger for børn og unge, som tager udgangspunkt i samfundets historier og de mennesker, som er en del af det. Teatret står i spidsen for det teaterstykke, som udspiller sig i gymnastiksalen på Vipperød Skole denne tirsdag formiddag.  

Et vigtigt budskab

Før dagens forestilling har 8. klasserne arbejdet med sagen om Kundby-pigen. De har gennemsøgt medierne og lavet en tidslinje over hele sagens forløb med avisudklip for at få en forforståelse inden teaterstykket.

For hende er det også vigtigt, at hun nu får italesat over for eleverne, at det hører til sjældenhederne, at nogle ender i det ekstreme som Kundby-pigen.

"Mine elever må ikke begynde at dømme hinanden og tænke noget forkert, hvis der er én, som ser ud til at være alene. Ensomhed er så mange ting. Vi skal snakke om, hvor vigtigt det er, at alle er en del af klassefællesskabet, for det giver nemlig tryghed, siger mine elever".

Et tilrettelagt undervisningsforløb 

Forestillingen er ikke det eneste i undervisningsforløbet. Forud for den dramaturgiske del har eleverne lavet nogle associationsøvelser sammen med én fra teatret, hvor de kunne stille spørgsmål til sagen og forsøge at forstå, hvordan det kunne gå så galt.

Efterfølgende står den på workshops, hvor eleverne taler med folkene bag teaterstykket og laver dramaøvelser, inden de afslutter forløbet med nogle refleksionsøvelser i klassen. Der er også undervisningsmateriale, som lærerne selv kan tilrettelægge forløbet efter.

"Det er vigtigt, at vi bruger tid på sådanne ting, for selvom det ligger langt væk fra deres virkelighed, så viser forløbet også, hvor hurtigt det kan gå galt, når man er ensom og sårbar", siger Ane Fangel.

Powered by Labrador CMS