Udskoling
0   4

Unge i online-teater: Søg hjælp, når du mistrives i skolen

C:ontact teatergruppen har udviklet forestilling, som i coronanedlukningen sendes live på Youtube. Det handler om at mistrives i skolen – om stress, om ikke at føle at man hører til, om psykisk sygdom. Kommer på Edison til efteråret med undervisningsmateriale.

Fem unge fortæller om at droppe ud af en uddannelse - og alligevel tro på fremtiden. Om at have boet på institutioner - og nu klare sig godt som flyttemand. Om en lærer, der mest så tørklædet og ikke den unge pige bag. Hun skiftede skole og skal nu i gang med en socialrådgiveruddannelse.

Det er teatergruppen C:ontact, der har udarbejdet forestillingen "Tag dig sammen - fortællinger om skole og fravær" til udskoling og ungdomsuddannelser. Den kører to dage mere - 5. og 7. maj - som live-fortællinger klokken 10 på Youtube og fra efteråret som teaterforestilling på Edison på Frederiksberg.

"Mød alle unge med håb og ikke med mistænksomhed. Ligegyldigt om det er Lasse, Mohammed, Sofie eller Minar", som Minar opfordrer til i sin fortælling.

Alle de unge har fået hjælp til at fortælle deres livshistorie kort som teater-fortælling. Fortællingerne er sande og deres egne, og seerne har bagefter mulighed for at sms'e spørgsmål til de medvirkende og få et svar straks.

Artiklen fortsætter under banneret

Cansel fortæller om at lide af paranoid skizofreni. Hvordan hallucinationerne tager over og hun holder op med at komme i skole. Hun søger hjælp hos sin læge og er i dag i gang med en uddannelse.

Verden går ikke i stå, fordi man dropper ud af en ungdomsuddannelse, lyder et budskab. Søg hjælp, lyder et andet. Minar fortæller, at corona er en usædvanlig tid og at det ikke er meningen at man kan alt det, man plejer lektiemæssigt i sådan en tid. Noget hun har talt med sin lillesøster i 8. klasse om. "Lav et skema hver dag over afleveringer. Prioriter dit arbejde hver dag. Du skal have en struktur og huske at holde pauser. Og tal med din lærer, hvis du får behov for at udskyde en opgave", lyder et råd fra Minar.

I dag så over 300 med på forestillingen. De stillede mange spørgsmål og hyldede de fem unge: "Tak for jeres modige deltagelse. Jeg har dyb respekt fordi I tør dele jeres kaos med os andre", lød det fra en tilskuer. Og Lukas blev spurgt om, hvad der blev vendepunktet for ham, der havde en opvækst i en dysfunktionel familie og på flere institutioner. Hans kontaktperson Ali, hans lillesøster og hans mor, lød svaret.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
364 andre er allerede tilmeldt