Praktiske valgfag er en realitet efter sommerferien - men læseplaner er ikke på trapperne

Politikerne har netop slået søm i aftalen om obligatorisk praktisk valgfag, som alle skoler skal udbyde efter sommerferien. Men ministeriet oplyser, at man først begynder at se på læseplaner om et par måneder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

107 stemte for og 0 i mod, da 'Styrket praksisfaglighed' for et øjeblik siden var til afstemning i Folketinget. Dermed skal elever i udskolingen fremover vælge mindst et praktisk valgfag i udskolingen. Og dermed er alle skoler fra august forpligtet til at udbyde praktiske valgfag. Alle skoler skal tilbyde håndværk og design, og derudover kan de udbyde billedkunst, madkundskab og musik. Valgfaget skal afsluttes med en prøve efter 8. klasse med et digitalt afgangsbevis. 

Skolerne skal altså i gang med at planlægge valgfagene, så de er klar efter sommerferien, men det kan blive svært at gøre i praksis, for hvor der allerede ligger læseplaner og vejledninger for håndværk og design og madkundskab, som har været mulige at udbyde som to-årige valg tidligere, så mangler der planer for billedkunst og musik.

Læs mere

Det vedtagne lovforslag

Powered by Labrador CMS