'Og så må vi bare sige, at der er blevet lyttet i meeeeget lang tid - nu er det altså tid til at høre efter og handle', lyder det i henvendelsen fra Landsforeningen Autisme til børne- og undervisningsudvalget i Folketinget på baggrund af Tv2-dokumentaren Smertensbørn.
"Og så må vi bare sige, at der er blevet lyttet i meeeeget lang tid - nu er det altså tid til at høre efter og handle", lyder det i henvendelsen fra Landsforeningen Autisme til børne- og undervisningsudvalget i Folketinget på baggrund af Tv2-dokumentaren Smertensbørn.

Autismeforeningen efter Smertensbørn: Kritik af inklusion kræver handling

Dokumentaren Smertensbørn har vakt opsigt. De to afsnit viser en kaotisk hverdag i en 6. klasse og følger otteårige Magnus og 16-årige Frederikke, som ikke vil i skolen. Landsforeningen Autisme opfordrer Folketingets børne- og undervisningsudvalg til at handle på kritikken af inklusion.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er godt, at der bliver lyttet, men der høres åbenbart kun til en vis grad", skriver kredsene i Landsforeningen Autisme i en henvendelse til Folketingets børne- og undervisningsudvalg på baggrund af Tv2-dokumentaren Smertensbørn. Henvendelsen er underskrevet af 13 af foreningens 16 kredsformænd.

Dokumentaren undersøger, om det er børnene, der er noget galt med, siden hver syvende har fået en psykiatrisk diagnose, inden de er fyldt 18 år. Eller er det en kaotisk hverdag i skoler og institutioner, de ikke kan klare?

Han har mødt mange ofre for inklusionstanken. Imens er andelen af børn og unge med psykiatriske diagnoser som autisme, angst og ADHD blot steget og steget.

"Det er børn, som kræver behandling. At blive tvangsinkluderet i folkeskolen er ikke en behandling, hvis nogen skulle være i tvivl. Tværtimod er det mishandling. Som konsekvens har mistrivslen nået nye højder. Det er vist kun personer med en ministerbil, som ikke evner at koble denne stigning sammen med en forfejlet politik, som udelukkende er baseret på kølige kalkuler frem for varm velfærd", lyder der fra Ingvald á Kamarinum.

Du kan læse henvendelsen fra autismeforeningen til børne- og undervisningsudvalget via dette link:

Læs mere

Henvendelsen fra Landsforeningen Autisme tilFolketingets børne- og undervisningsudvalg

Powered by Labrador CMS