
Ingen statsstøtte til Teach First: Vil nu afsøge andre muligheder
Selvom en stor del af Folketingets partier på forhånd have ytret støtte til at sætte Teach First Danmark på finansloven, blev det ikke til nogen statsstøtte til det omdiskuterede læreruddannelsesprogram i denne omgang.
Det er ingen statslige støttekroner til Teach First Danmark på den finanslov, der blev præsenteret i søndags.
De Radikale havde ellers foreslået at støtte foreningen med i alt 18 millioner over de næste tre år, og der var positive reaktioner på forslaget fra Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative og SF.
Direktør i Teach First Danmark Jesper Bergmann ærgrer sig over beslutningen, men glæder sig over, at foreningen kom i betragtning til en plads på finansloven.
"Først og fremmest er jeg meget stolt over, at vi som så ung en NGO allerede har været i betragtning til finansloven, og vi er meget glade for, at Radikale Venstre havde os med som en prioritet", siger han i skriftlig kommentar til folkeskolen.dk.
Læs også
-
Læreruddannelsen følger negativ udvikling: Markant færre har valgt en velfærdsuddannelse
-
En afklaring af fremtiden for teknologiforståelse i skolen kan nå at komme i 2022
-
På falderebet til sommerferien: Nu er vejledningen klar til den nye meddelelsesbog
-
Ministeren forventer at se første del af PPR-kortlægning i slutningen af året
Jesper Bergmann oplyser, at organisationen nu vil forsøge at afsøge andre muligheder for finansiering, og her peger direktøren på, at man formentlig vil forsøge at få flere indtægter fra skoler og kommuner.
"Konsekvensen af ikke at være en del af finansloven for 2021 er at vi i det kommende år koncentrerer vores indsats i hovedstadsområdet, og at vi givetvis også må afvise kvalificerede ansøgere. Vi vil se på andre finansieringsmuligheder, og her vil skoler og kommuner være de iblandt de mest oplagte", siger Jesper Bergmann.
Gylddal har sendt støtteerklæring
Gylddal har sendt støtteerklæring
Teach First Danmark har modtaget en række støtteerklæringer fra organisationer og kommuner. Den seneste kom i mandags fra Herlev Kommune og er underskrevet af borgmester Thomas Gyldal Pedersen, der også er formand for KL's børne- og undervisningsudvalg.
"Herlev Kommune har allerede ansat undervisere gennem Teach First, og oplevelsen er, at Teach First lærerne bidrager positivt på skolerne og bringer deres faglighed og baggrund i spil på gode måder", skriver Thomas Gyldal Pedersen i kommunens anbefaling.
Siden 2015 har Teach First Danmark optaget 251 akademikere, der gerne vil omskoles til at blive folkeskolelærere, og med omkring 2.800 ansøgere har det ikke været svært at udfylde uddannelsespladserne.
Næste ansøgningsfrist til optagelse på Teach First Danmarks-program er 1. februar.