"Jeg håber, at I vil tage initiativ til at genskabe den nødvendige tryghed for lærerne på Nørrevangsskolen, således de ikke skal frygte, at det kan få konsekvenser, at de træffer pædagogiske og didaktiske valg i forhold til materialer, elever og gældende regler", skriver lærerkredsformand Leif Plauborg til Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer.

Randers Lærerforening forsvarer lærere mod politiker-shitstorm

Et billede af en dreng i en mellemøstlig dragt foran en skærm med en korantekst taget i en religionsundervisningstime har fået et byrådsmedlem til at true med 'konsekvenser'.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"For os at se er der her helt klart overskredet en grænse for, hvordan man kan handle som et ellers ansvarligt medlem af Byrådet i Randers Kommune", skriver formand for Randers Lærerforening Leif Plauborg i et åbent brev til to byrådsmedlemmer.

I sidste uge delte Nørrevangsskolen et billede på deres facebookside, hvor en dreng fra 4. klasse er iklædt det tøj, som man har på, når man beder i moskeen. Bag ham kan man se en tekst på arabisk fra et undervisningsmateriale.

Byrådsmedlemmerne Frank Nørgaard og Nick Zimmermand, begge fra Dansk Folkeparti, har kommenteret på Facebook-opslaget, at det vil "få konsekvenser". Det er den ordlyd, der har fået Leif Plauborg til at skrive et åbent brev til de to byrådsmedlemmer.

Forsker: Lærere kan ikke være neutrale overfor muslimske elever

Her citerer lærerformanden den del af folkeskolens formålsparagraf, som lyder, at skolen skal gøre eleverne "fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling."

"Det indebærer altså, at man også underviser i bl.a. islam, og her har man i stedet for at vise fx en film valgt at inddrage de kompetencer, der er til stede i klassen. Derfor træffer lærerene en række pædagogiske og didaktiske valg om undervisningens form og indhold. Dette er helt i overensstemmelse med lærernes metodefrihed og -ansvar", skriver Leif Plauborg i brevet.

Tager sagen op i byrådet

Også Dansk Folkepartis lokalformand Nicolai Estrup kommenterede billedet:

"Og i denne smukt dekorerede bog, der fortæller de rettroende profeternes og Allahs ord, står blandt andet følgende: 'Dræb de vantro og vær 'skånselsløs'. Sura 2.216: 'Jeres forskrift er at føre krig, selv om det skulle være jer imod'. Sura 9.73: 'Profet! Bekæmp de vantro. Vær skånselsløs mod dem! Deres herberg bliver helvede. Hvilket ondt endeligt!. En skam folkeskoleelever i Randers kommune skal underlægges, propaganda hvor islam forherliges".

Den kommentar blev fjernet af Nørevangsskolens Facebooksides administrator, som forklarede, at siden ikke er beregnet til politiske eller nedladende kommentarer.

Konservative vil styrke kristendomskundskab i folkeskolen

Sagen vil nu blive taget op i byrådet af Dansk Folkeparti, fortæller Frank Nørgaard til partiets netavis DitOverblik.dk.

"Vi har stillet nogle spørgsmål til skoledirektøren og skolelederen, som vi vil have svar på i byrådssalen", siger han.

"Vi synes, at man går for langt i forhold til at undervise i andre religioner, og vi synes, man bruger en offentlig facebookside som en reklamesøjle for islam. Jeg synes heller ikke, det er i orden, at man fjerner Nicolai Estrups kommentar, og så synes jeg faktisk man udstiller drengen på facebooksiden".

Læs mere

Opslaget på Nørrevangsskolens Facebookside

Randers Lærerforenings åbne brev

DitOverblik.dk