Status på coronaskoledagen: Sverige skiller sig fortsat ud

Corona har ændret skoledagen i Skandinavien. Folkeskolen.dk gør her status over, hvilke restriktioner de svenske og norske lærere må overholde, og hvordan landene adskiller sig fra hinanden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolen er igen i gang. Og i Danmark har man åbnet op til en skole, hvor corona stadig er til stede i klasselokalet med en række forbehold og regler. Men hvordan ser skolestarten og reglerne egentlig ud i vores nabolande?

De skandinaviske lande har håndteret coronapandemien meget forskelligt - også når det kommer til de tre landes restriktioner på skoleområdet.

I Sverige har skolerne ikke på noget tidspunkt været lukket helt ned. Efter genåbningen var Norge først til at mene, at det var nok med én meters afstand mellem eleverne, mens man i Danmark startede med et krav om 2 meters afstand mellem eleverne.

Smittede lærere uden symptomer kan fjernundervise fra eget hjem til eleverne, som fortsat møder op i skolen og sidder samlet i klasselokalet. 

For de lærere, som befinder sig i risikogruppen, er der ingen særskilte regler. Hvis lærerne er bekymrede for at komme på arbejde, må de forsøge at aftale med skolens ledelse, at de kan få lov at arbejde hjemme. 

Powered by Labrador CMS