Kommunerne skal holde sig fra at stille mindstekrav til nødundervisningen og i stedet lade skolelederen tolke, hvad eleverne har brug for, siger formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal.
Kommunerne skal holde sig fra at stille mindstekrav til nødundervisningen og i stedet lade skolelederen tolke, hvad eleverne har brug for, siger formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal.

Hvad betyder 'nødundervisning'? Tolkes vidt forskelligt

Er det kommunerne eller skolelederne, der skal tolke, hvilken undervisning skolerne skal levere frem til sommerferien, hvor bekendtgørelsen om nødundervisning gælder? Manglen på klare regler giver kaos, mener en forsker.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolerne kan resten af skoleåret afvige fra de krav til undervisningen i folkeskolen, som ellers gælder. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil fortalte på et pressemøde i mandags, at regeringen har flertal i Folketinget til et forslag om at fortsætte nødundervisningsreglerne frem til sommerferien.

"Det vil give skolerne præcis den fleksibilitet, at man eksempelvis kan konvertere understøttende undervisning til tolærerordninger eller andre ting, der kan være nødvendigt for at samle op og give den bedste undervisning under de særlige omstændigheder, der har været her i forbindelse med nedlukningen", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

Men bekendtgørelsen om nødundervisning giver ikke præcise retningslinjer for, i hvilke fag eller hvor mange timer skolerne er forpligtet til at undervise.

"Skolen tilrettelægger nødundervisningen efter den enkelte elevs behov i den udstrækning, dette er praktisk muligt i den ekstraordinære situation", står der i bekendtgørelsen.

Skolerne åbner for 0.-4. klasse på mandag, men skolerne mangler stadig de nye retningslinjer, som Børne- og Undervisningsministeriet har bebudet kommer. På ministeriets hjemmeside står:

"Børne- og Undervisningsministeriet vil snarest muligt gå i dialog med sektorpartnerskaberne om genåbningen og offentliggøre justerede retningslinjer og spørgsmål/svar på baggrund heraf. Retningslinjerne for de elever i 5.-10. klasse, der er undtaget fra nedlukningen, vil også blive justeret".

Powered by Labrador CMS