'Selvom der naturligvis har været bekymrede lærere i Danmark, og vi har oplevet udfordringer rundt omkring, så er det generelle billede i forhold til, hvordan lærerne står i mange andre lande, at de danske lærere føler sig mere inddraget og lyttet til”, siger næstformand i Danmarks Lærerforening Dorte Lange.
"Selvom der naturligvis har været bekymrede lærere i Danmark, og vi har oplevet udfordringer rundt omkring, så er det generelle billede i forhold til, hvordan lærerne står i mange andre lande, at de danske lærere føler sig mere inddraget og lyttet til”, siger næstformand i Danmarks Lærerforening Dorte Lange.

Danske læreres erfaringer fra genåbningen indgår i debatten i England

Den britiske regering ser rigtigt gerne, at de britiske skoler snart genåbner, som man har blandt andet har set det herhjemme. Men lærerne er skeptiske. Danske læreres erfaringer er blevet draget ind i den britiske debat.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra i går har alle danske skoler fået grønt lys af Folketinget til igen at lade alle elever vende tilbage. Men sådan er det endnu ikke i England, hvor de britiske klasselokaler stadig står gabende tomme.

Den britiske regering med premierminister Boris Johnson i spidsen vil dog gerne åbne klasselokalerne for elever den 1. juni. Men foreløbig kæmper de britiske lærerforeninger imod. De er ikke trygge ved myndighedernes håndtering af den nuværende krise.

Dansk lærer på BBC: Har sat Danmark på verdenskortet

Udover interviews med Dorte Lange har der også været bragt flere reportager fra danske skoler. Og som folkeskolen.dk skrev i sidste uge, har lærer på Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg Christina Rinaldo optrådt på tv på BBC World News og BBC Radio 4.

"Jeg synes virkelig, det er sejt, at jeg fik sat Danmark på verdenskortet. Jeg fortalte dem i klippet, at vi har sat folkeskolen fri, og at jeg er så stolt over, hvordan min ledelse og kolleger har håndteret situationen", sagde hun til folkeskolen.dk.

Powered by Labrador CMS