Mary Jean Gallagher låner de dygtigste lærere og ledere ind til sin taskforce, og når hun aflevere dem tilbage efter tre år, er de endnu bedre, fortæller hun.

Video: Ontario giver råd om partnerskab

Partnerskabet skal huske at lytte til de unge, som ikke bryder sig om at gå i skole, advarer topembedskvinde fra delstaten Ontario, Canada med de mange skolesuccesser. Hun støtter Skolerådets ide om en taskforce af dygtige lærere i ministeriet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I delstaten Ontario har man de seneste seks år skabt utrolige resultater på skolefronten - børnenes resultater er gået op, lærerne er blevet gladere for deres arbejde, befolkningen har et positivt billede af skolen, og de har som intet andet sted været i stand til at få de svageste elever med.

Ontarios assisterende viceminister Mary Jean Gallagher talte i sidste uge på det sidste møde i undervisningsministerens partnerskab med DLF, Skole og Forældre og KL.

Se hendes anbefalinger til partnerskabet her:

Bondo efter sidste møde i partnerskabet: Nu til konkrete projekter

Antorini: Bred opbakning til reform

Store fordele ved at oprette en taskforce af lærere

Skolerådet besøgte Ontario i september og formandsskabets beretning var meget inspireret af Canada. Blandt andet foreslog formandsskabet at ministeren får sat nogle få enkle mål og at hun opretter en enhed af dygtige lærere, ledere og forvaltningsfolk, som kan bringe målene i spil ude på skolerne og hjælpe, der hvor der er problemer.

Forslag om taskforce af dygtige lærere og ledere

Mary Jean Gallagher deltog i Skolerådets årsmøde og støtter forslaget. Hun er selv leder af ministeriet 'Literacy and Numeracy Secretariat', som Skolerådet er inspireret af. Sekretariatet startede som en enhed uden for ministeriet, men er siden blevet en del af ministeriet.

Hør hende fortælle, hvorfor der er store fordele for lærere og for resten af samfundet ved at oprette en sådan enhed: