Alle partier undtagen Dansk Folkeparti var repræsenteret til vælgermøde i Fredensborg

Positive meldinger om lokalaftaler i Fredensborg

Ja til lokalaftaler og ”I skal være på skolen, når det giver mening” var meldingerne fra stort set alle partiers kandidater på et vælgermøde, som Fredensborg Lærerkreds havde arrangeret torsdag aften. Alle partier undtagen Dansk Folkeparti var mødt op til vælgermødet, om hvordan det kommende byråd vil tackle folkeskolereformen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Partierne var positive overfor en lokal aftale indgået med den lokale lærerkreds. Kun Liberal Alliance sagde, at de hellere så, at skolerne havde friere hænder. Omkring hundrede var mødt op til vælgermødet, hvor lokalaftaler og tilstedeværelsespligt eller ej var emner, der fyldte meget. Det var kandidater til det kommende kommunalvalg, der var paneldeltagere, men nogle af dem sidder allerede i det nuværende byråd. Blandt andre børne- og skoleudvalgsformand Hanne Berg fra SF, Thomas von Jessen fra Det Konservative Folkeparti og Lars Simonsen fra De Radikale. "Vi er begejstret for vælgermødet, der var en rigtig god stemning", fortæller Annette Hansen-Jacobsen fra kredsstyrelsen. "Vi er overraskede over, hvor enslydende og enige kandidaterne var på mødet".

Lærerformand: Lange udsigter om arbejdstidsaftale i Høje-Taastrup

Glædelig overraskelse Hanne Berg fra SF er også overrasket her dagen efter mødet. "Vi synes, vi i SF har været noget alene med ønsket om lokalaftale. Det er noget, SF har kæmpet for også i KL, så vi blev glædeligt overraskede over udmeldingerne fra partierne", siger Hanne Berg til folkeskolen.dk

SF'ere over hele landet kræver lokale aftaler

SF har sendt et læserbrev til Frederiksborg Amts Avis efter mødet, hvor de skriver, at det var "en stor og glædelig overraskelse at konstatere, at samtlige syv partier i det nuværende byråd plus et af de partier, der gerne vil ind, er enige om, at kommunen skal indgå en lokal aftale med lærerne om deres arbejdsforhold". Byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti Thomas von Jessen siger, at han bestemt går ind for lokalaftaler. "Så er der ingen støj på linjen, hvis man får en lokal aftale. Og den kan jo tages op igen. Man skal bestemt ikke være forskrækkede over for lokalaftaler", siger Thomas von Jessen til folkeskolen.dk Han henviser til et tidligere svar, han har givet kredsformanden, om at "aftaler om lærernes arbejdstid i tillid skal indgås lokalt mellem lærere, skoleledelse og skolebestyrelse. (…) Vi er ikke tilhængere af topstyring og automatik, når det f.eks. gælder sådan noget som forberedelsestid. Det aftales bedst lokalt, hvad vi fortsat er enige om".

Politisk flertal for ny lokalaftale i Roskilde

Ingen golde tilstedeværelseskrav "Jeg sagde også på vælgermødet, at jeg fraråder indførelse af tidsregistrering, da det ikke kan bruges til så meget i netop lærergerningen. Iøvrigt er der mange andre steder, hvor man er ved at forlade tidsregistrering igen. Jeg tror heller ikke, det holder så længe hos os i gymnasiet", siger Thomas von Jessen, der er gymnasielærer. "Golde tilstedeværelseskrav går jeg ikke ind for. Nogle lærere arbejder bedst hjemmefra og andre vil insistere på at få en arbejdsplads på skolen og have en arbejdstid fra klokken 8 til 16, når det kan lade sig gøre". Thomas von Jessen uddyber med, at der jo på mange skoler mangler arbejdspladser, borde og stole, reolplads, og at man i Fredensborg desuden døjer med dårlig it på skolerne. Ifølge Frederiksborg Amts Avis blev sætningen "I skal være på skolen, når det giver mening" gentaget flere gange på mødet. "Jeg synes, vi skal gøre ligesom, de gør i Lyngby og vise tillid til lærerne. I skal ikke spærres inde ligesom kriminelle", sagde Charlotte Bie fra Venstre ifølge Frederiksborg Amts Avis med henvisning til Lyngby-Taarbæk Kommunes beslutning om at beholde den nuværende arbejdstidsaftale med lærerne.

Lyngby-Taarbæk vil ikke kræve fuld tilstedeværelse på skolen