OK13
0   702

SF’ere over hele landet kræver lokale aftaler

I adskillige kommuner melder SF-byrødder ud, at lærernes lokale arbejdstidsaftaler bør bevares. Forberedelsestiden skal sikres, uden at bringe regeringens centrale reformpunkter i fare, lyder det.

Køge, Kolding, Lyngby-Taarbæk, Aalborg, Herning, Horsens, Frederikshavn. Her siger SF kommunalpolitikerne nej tak til at afskaffe lokalaftalerne for lærernes arbejdstid, og det står i kontrast til udmeldingen i den regering, partiet selv er en del af.

I regeringens netop vedtagne overenskomstaftale, står: "reglerne kan fraviges eller suppleres ved en lokalaftale indenfor rammeaftalen". De ord gør det muligt for kommuner og lærere fortsat at lave lokale aftaler, men i samme åndedrag har blandt andre beskæftigelsesministeren meldt ud, at intentionen med lokale aftaler ikke er at genindføre gamle aftaler, der spænder ben for skoleledernes frihed til at lede og fordele arbejdet.

Artiklen fortsætter under banneret

Alligevel ser de kommunale SF-politikere, folkeskolen.dk har været i kontakt med, ikke noget problem i at kæmpe for lokale aftaler.

"Det er min opfattelse, at det har ligget SF-politikere på sinde, at man må lave lokale aftaler, og at der stadig er frihed til det ude i kommunerne", siger Trine Maria Sloth Ebbesen, der er byrådsmedlem for SF i Kolding Kommune.

Forberedelsestiden skal sikres
I Kolding Kommune har SF endnu ikke fremlagt et konkret forslag til byrådet, men byrådsmedlem Trine Maria Sloth Ebbesen (SF) vil gerne lægge vægt på en lokalaftale, hvor der sættes rammer for fordelingen af forberedelsestid.

"Jeg er bekymret for en skævhed i, hvordan forberedelsestiden fordeles.  Vi kan selvfølgelig stole på den enkelte leder, men vi mener, at det vil være godt for lederne med overordnede rammer, dog uden at de bliver fastlåst. En løsning kunne være en pulje til forberedelsestid, som det er op til den enkelte leder at fordele", siger Trine Maria Sloth Ebbesen fra Kolding.  

Også for SF i Aalborg byråd er det forberedelsestiden, der er central i ideen om en ny lokalaftale.

"Jeg kan se meget godt i den nye reform, men vi skal være enige om forberedelsestiden. Jeg kunne for eksempel forestille mig et forslag om, at der indføres telefontider for lærerne. Og så kan vi heller ikke forestille os, at den enkelte lærer skal forhandle forberedelsestid med skolens leder. Det vil tage enormt meget tid for skolelederen, ligesom det vil handle om, hvilken lærer, der kan forhandle bedst. Det er helt urimeligt", siger byrådsmedlem fra SF i Aalborg, Inge Ibsen Fomenco.

De nuværende lokale arbejdstidsaftaler opsiges per 1. august 2014, og det er en kommunal beslutning, hvorvidt aftalerne skal fornyes.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ