Vibeke Lynge, der er lærerformand for kreds 16 i Høje Taastrup, vil gerne forhandle en lokalaftale om lærernes arbejdstid med kommunen, men hun er endnu ikke blevet indkaldt til et eneste møde, fortæller hun.

Lærerformand: Lange udsigter til arbejdstidsaftale i Høje-Taastrup

Det lød som en god historie i radioen i går morges: I Michael Zieglers egen kommune, Høje-Taastrup, tegner der sig nu et flertal i byrådet for en lokalaftale om lærernes arbejdstid. Men det passer simpelthen ikke, slår den lokale lærerkredsformand Vibeke Lynge fast. Til gengæld er det rigtigt, at 11 byrådsmedlemmer i aften på et byrådsmøde stiller forslag om, at kommunen frem mod januar 2014 undersøger mulighederne for en lokalaftale.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

11  byrådsmedlemmer, hvoraf tre er folkeskolelærere, har i aften et forslag med på byrådsmødet i Høje-Taastrup Kommune:

"Mulighederne - og behovet - for såvel en kommunal som lokale aftaler på folkeskoleområdet i Høje-Taastrup Kommune skal undersøges i samarbejde mellem administrationen, Danmarks Lærerforening Kreds 16, BUPL, FOA, skolelederne og tillidsrepræsentanterne", hedder det i forslaget. Det er byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet, SF, de Radikale og Dansk Folkeparti, der har formuleret forslaget og tilsammen har de flertal i byrådet, hvor den konservative borgmester hedder Michael Ziegler.

Men et forslag om en undersøgelse af mulighederne for lokale aftaler får ikke den lokale lærerformand Vibeke Lynge til at bryde ud i jubel:

"Vi er altså meget langt fra en aftale og lur mig, om ikke nogle af politikerne trækker i land, når mulighederne er blevet undersøgt" siger hun til folkeskolen.dk og understreger, at hun endnu ikke har været indkaldt til et eneste møde om en lokalaftale på lærernes arbejdstid.

Lynge om Ziegler: 'Han er så strid'

I går morges kunne Vibeke Lynge høre sin borgmester kommentere på byrådsmedlemmernes forslag i radioen.

"Han var så strid, da han påpegede, at de byrådsmedlemmer, der er lærere, har svært ved at skille politik fra deres egen lærergerning. Det kan da ikke passe, at det skal komme en til skade, at man ved noget om tingene", siger hun og kalder Michael Zieglers kommentar for useriøs.  

Michael Blem Clausen, der er byrådsmedlem for de Radikale og folkeskolelærer, er på linje med Vibeke Lynge i den sag.

"Det er frækt, at han på den måde beklikker vores saglighed og forslagets berettigelse. Det er nærmere Michael Ziegler, der blander kasketterne. Man kan være i tvivl, om han udtaler sig som borgmester i Høje-Taastrup, der vil det bedste for kommunens skoler, eller som KL's chefforhandler, der ikke vil tabe ansigt", siger Michael Blem Clausen til folkeskolen.dk. Ud af de elleve byrådsmedlemmer, der står bag forslaget, er i øvrigt kun tre lærere, kan han fortælle.    

Først til januar 2014 afgøres det endeligt, om der skal laves en lokalaftale med lærerne i Høje-Taastrup.