"Vi har tillid til medarbejderne og vil ikke genindføre industrisamfundet på en vidensarbejdsplads", siger 1. viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Simon Pihl Sørensen.

Lyngby-Taarbæk vil ikke kræve fuld tilstedeværelse på skolen

Lærerne skal ikke være tvunget til at forbedrede sig på skolen, og de skal ikke tidsregistreres. Det har et flertal i Lyngby-Taarbæk besluttet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et hovedelement i folkeskolereformen er, at lærerne skal være mere til stede på skolen. Men det er en dårlig ide, mener et flertal i Lyngby-Taarbæks kommunalbestyrelse.

"Hvis man kan levere den bedste undervisning ved at forberede sig derhjemme, hvorfor søren skulle vi så forhindre lærerne i det? Efter seks timer i streg i en højtråbende 6. klasse, er det nok de færreste lærere, der kan sætte sig ned og levere en kreativ og visionær forberedelse til undervisningen dagen efter", siger SF's medlem af byrådet Morten Normann Jørgensen.

SF, S og K siger nej til tidsregistrering af lærere

SF har derfor sammen med Socialdemokraterne og de Konservative besluttet, at der i Lyngby-Taarbæk Kommune ikke skal stilles krav om, at lærerne skal forberede sig på skolen. Og der skal heller ikke indføres tidsregistrering på skolerne.

"Vi har landets bedste skoler i Lyngby-Taarbæk Kommune. Så det er jo nok, fordi vi har gjort et eller andet rigtigt i løbet af de seneste år. Og jeg er ikke indstillet på at lave en model, hvor vi de facto går tilbage til industrisamfundslignende arbejdsgange, hvor lærerne død og pine skal forberede sig på skolens matrikel. Lad os dog hylde fleksibiliteten og have tillid til, at lærerne selv kan finde ud af, hvordan de forbereder sig allerbedst", siger Morten Normann Jørgensen.

Hans socialdemokratiske byrådskollega Simon Pihl Sørensen er inde på det samme.

"Vi har tillid til medarbejderne og vil ikke genindføre industrisamfundet på en vidensarbejdsplads. Vi skal fokusere og måle på, om børnene bliver dygtigere og trives, ikke på ligegyldige mellemregninger, der skaber bureaukrati", siger han.

S-viceborgmester: Drop det kommunale skattestop

Lærerkredsen: Et positivt signal

Formanden for lærerkredsen i Lyngby-Taarbæk, Ole Robert Porsgaard, opfatter det som et positivt signal, at det politiske flertal i kommunen ønsker, at skolen skal være en moderne arbejdsplads.

"Vi sætter meget pris på, at kommunen søger samarbejde med sine ansatte", tilføjer kredsformanden.

Venstre-borgmester Søren P. Rasmussen samt Dansk Folkeparti og De Radikale stemte imod flertallets beslutning om et kommissorium for kommunens implementering af folkeskolereformen.