DLF's kredse
5   1028

Lyngby-Taarbæk vil ikke kræve fuld tilstedeværelse på skolen

Lærerne skal ikke være tvunget til at forbedrede sig på skolen, og de skal ikke tidsregistreres. Det har et flertal i Lyngby-Taarbæk besluttet.

Et hovedelement i folkeskolereformen er, at lærerne skal være mere til stede på skolen. Men det er en dårlig ide, mener et flertal i Lyngby-Taarbæks kommunalbestyrelse.

"Hvis man kan levere den bedste undervisning ved at forberede sig derhjemme, hvorfor søren skulle vi så forhindre lærerne i det? Efter seks timer i streg i en højtråbende 6. klasse, er det nok de færreste lærere, der kan sætte sig ned og levere en kreativ og visionær forberedelse til undervisningen dagen efter", siger SF's medlem af byrådet Morten Normann Jørgensen.

Artiklen fortsætter under banneret

SF, S og K siger nej til tidsregistrering af lærere

SF har derfor sammen med Socialdemokraterne og de Konservative besluttet, at der i Lyngby-Taarbæk Kommune ikke skal stilles krav om, at lærerne skal forberede sig på skolen. Og der skal heller ikke indføres tidsregistrering på skolerne.

"Vi har landets bedste skoler i Lyngby-Taarbæk Kommune. Så det er jo nok, fordi vi har gjort et eller andet rigtigt i løbet af de seneste år. Og jeg er ikke indstillet på at lave en model, hvor vi de facto går tilbage til industrisamfundslignende arbejdsgange, hvor lærerne død og pine skal forberede sig på skolens matrikel. Lad os dog hylde fleksibiliteten og have tillid til, at lærerne selv kan finde ud af, hvordan de forbereder sig allerbedst", siger Morten Normann Jørgensen.

Hans socialdemokratiske byrådskollega Simon Pihl Sørensen er inde på det samme.

"Vi har tillid til medarbejderne og vil ikke genindføre industrisamfundet på en vidensarbejdsplads. Vi skal fokusere og måle på, om børnene bliver dygtigere og trives, ikke på ligegyldige mellemregninger, der skaber bureaukrati", siger han.

Lærerkredsen: Et positivt signal

Formanden for lærerkredsen i Lyngby-Taarbæk, Ole Robert Porsgaard, opfatter det som et positivt signal, at det politiske flertal i kommunen ønsker, at skolen skal være en moderne arbejdsplads.

"Vi sætter meget pris på, at kommunen søger samarbejde med sine ansatte", tilføjer kredsformanden.

Venstre-borgmester Søren P. Rasmussen samt Dansk Folkeparti og De Radikale stemte imod flertallets beslutning om et kommissorium for kommunens implementering af folkeskolereformen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ