Lærerflugt og fyring: 'Stemningen er ikke rar'

En kontroversiel fyringssag og tre læreropsigelser på grund af dårligt psykisk arbejdsmiljø på en nordjysk skole har den seneste uge fyldt spalterne i den lokale avis. Lærernes faglige klub har bedt lederen tage ansvar for trivslen. "Vi har hyret en erhvervspsykolog", svarer han folkeskolen.dk.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Belastet arbejdsmiljø på Sortebakkeskolen", hedder en artikel i Nordjyske Stiftstidende fra i går. Det er den seneste af en hel skribe artikler om forholdene på skolen i Nørager, der ligger i Rebild Kommune. Artikelrækken begynder med sagen om Marianne Kristensen - skolens sekretær, der blev afskediget sidste efterår, mens hendes 38-årige datter var dødeligt syg.

"Marianne Kristensen kunne ikke honorere ledelsens krav om at optræde med et smil i den periode, da hendes nu afdøde datter var uhelbredeligt syg", hedder det i Nordjyske Stiftstidende, der også fortæller, hvordan Marianne Kristensen oplevede at møde meget lidt forståelse for sin  situation, da  hun og hendes mand havde bedt om en samtale med skoleleder Peter Christensen.

 "Hvis man accepterer, at ens datter skal dø, så er forløbet fire-otte uger og så er man ovre det", skulle Peter Christensen have sagt. I artiklen bliver det desuden beskrevet, hvordan Marianne Kristensen bliver isoleret på en etage for sig selv og Peter Christensen beder skolens lærere holde sig fra at tale med hende om datterens hjernesygdom.

Marianne Kristensen, der endte med at sygemelde sig og blive afskediget som følge heraf, fører nu sag i Ligebehandlingsnævnet.

Skoleleder: Jeg er dybt berørt

På skolen fortæller lærernes tillidsrepræsentant, at alle selvfølgelig har været og stadig er berørte af sagen. De tre læreropsigelser, der er fulgt siden, handler ikke udelukkende om Marianne Kristensens fyring, men om et dårligt psykisk arbejdsmiljø generelt.

I sidste uge mødtes lærerne i Faglig klub og formulerede nogle linjer til deres leder.

"Vi havde et godt møde, hvor vi var 21 lærere til stede, hvilket er mange for et fagligt klub-møde hos os. Men stille og roligt fik vi formuleret, at arbejdsmiljøet generelt ikke er godt og at nogle ledelsesmæssige handlinger har indflydelse på vores trivsel", siger tillidsrepræsentant på Sortebakkeskolen og formand for faglig klub Kaj Sørensen.

I brevet, der også er sendt til Rebild Kommune og Himmerlands Lærerkreds, hedder det blandt andet: "Det skaber helt uundgåeligt samtaler, der yderligere skaber spørgsmål. Vi har på ingen måde til hensigt at blande os i ledelsesretten, men vil blot gøre opmærksom på, at stemningen ikke er rar".

Kaj Sørensen  undrer sig i dag over, at skoleleder Peter Christensen ikke har svaret ham personligt som formand for Faglig klub, men i stedet sendt en kortfattet mail til hele lærerkollegiet.

Til folkeskolen.dk skriver skoleleder Peter Christensen på mail:

"Sortebakkeskolen, herunder også mig som leder, har været udsat for en voldsom medieeksponering, som i den grad har påvirket personalets trivsel. Jeg er dybt berørt af, at personalet ikke trives, så derfor har det mit absolutte hovedfokus at få genoprettet trivslen. Vi har hyret en erhvervspsykolog, som skal bistå os i at få samlet personalet, så trivslen og arbejdsglæden kan blive genskabt".  

Powered by Labrador CMS