Skolerne har taget stormskridt ind i den digitale tidsalder, og det skal udnyttes til gavn for børnenes læring, mener Maja Torp (V).
Skolerne har taget stormskridt ind i den digitale tidsalder, og det skal udnyttes til gavn for børnenes læring, mener Maja Torp (V).

Aalborg-politiker: Corona-krisens digitale fremskridt skal udnyttes

Corona-krisen har på rekordtid givet folkeskolen unikke digitale kompetencer, og nu skal potentialet analyseres i Aalborg Kommune. "Vi skal bygge videre på erfaringerne til gavn for børnenes læring", siger Maja Torp (V), der er skolepolitiker i Aalborg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter at folkeskolen i årevis har trippet fremad med små og usikre babyskridt i udnyttelsen af den digitale undervisning, har corona-krisen på rekordtid givet skolerne nye unikke digitale kompetencer - og de skal udnyttes, mens erfaringerne og den nye viden stadig står skarpt for alle.

Sådan lyder det fra den nordjyske skolepolitiker Maja Torp, der sidder i byrådet i landets tredjestørste kommune, Aalborg.

Hun har derfor bedt skoleforvaltningen i Aalborg om at udarbejde en analyse af potentialet af de digitale fremskridt, som ikke mindst lærere og elever i kommunens folkeskoler har gjort siden nedlukningen af Danmark.

"Mange af vores børn med diagnoser og særlige behov er udfordret af at være fuld tid i skole med mange andre børn. Men de behøver ikke at gå på kompromis med deres faglige læring, bare fordi de ikke kan sidde blandt alle de andre børn hele dagen. Derfor kan der være nye muligheder i at tænke i mere supplement med digital læring til børn med diagnoser eller længerevarende sygdomsforløb", siger Maja Torp.

Hun understreger, at hun ikke er ude på at mindske det fysiske møde mellem børn og lærere og pædagoger.

"Der er stadig masser af fordele ved at møde fysisk op i skolen, både i forhold til læring, det sociale fællesskab og læring af sociale kompetencer. Men jeg mener helt klart, at vi skal bygge videre på de nye it-kompetencer - og modet og selvtilliden - som er opbygget gennem de seneste par måneder. Blandt andet ved at understøtte en fortsat udvikling af lærernes it-kompetencer. Vi skal bruge disse værdifulde erfaringer til at gøre folkeskolen endnu bedre - til gavn for vores børns læring", siger hun.

Dermed er den nordjyske politiker helt på linje med formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, der tidligere har påpeget, at skolernes erfaringer fra nødundervisningen kan være med til at udvikle dem.

"Man kan forestille sig, at vi opdager helt nye måder at differentiere eller variere undervisningen på. Vi skal huske at være nysgerrige på det og lade os blive draget af det her, for skolen bliver aldrig den samme, og det skal vi udnytte til vores fordel,« har Claus Hjortdal tidligere sagt til Skoleliv.dk

Powered by Labrador CMS