Hovedstyrelsesvalg 2019
1   13

Repræsentant for dem, der arbejder uden for folkeskolen, klar til hovedstyrelsen

De specialpædagogiske foreninger står i fællesskab bag, at (Su)sanne Weisbjerg Vilstrup stiller op til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, når der er valg sidst i november. Her vil hun give de grupper, der arbejder uden for folkeskolen, en stemme.

Hvorfor stiller du op?

"Der er behov for, at de mindre medlemsgrupper, også dem der ikke arbejder i folkeskolen, er med til at sætte den fagpolitiske dagsorden", siger Sanne Vilstrup. "Det er til gavn for sammenhængskraften i foreningen".

Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe?

"Jeg har opbakning til mit kandidatur fra Samrådet for de specialpædagogiske foreninger", siger Sanne Vilstrup, der selv er formand for Logopædisk Forum, den tidligere Forening af Tale-Høre-lærere i Folkeskolen. Hun forklarer, at samrådet også arbejder for at sikre, at de specialpædagogiske områder har en repræsentant i hovedstyrelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

I Ballerup Kommune, hvor hun sidder i kredsstyrelsen, har hun desuden opbakning fra de tillidsvalgte fra de specialiserede tilbud.

Hovedstyrelseskandidat

Susanne Weisbjerg Vilstrup 52, bor på Vesterbro i København og arbejder som logopæd på Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Ballerup, hvor hun er tillidsrepræsentant. Medlem af kredsstyrelsen i Ballerup Lærerforening, kongresdelegeret og formand for Logopædisk Forum. (tidligere Foreningen af Tale-Høre-Lærere i Folkeskolen)

Facebook: facebook.com/susanneweisbjergvilstrup

Blog: Hovedstyrelseskandidat Susanne Weisbjerg Vilstrup

Danmarks Lærerforening skal vælge ny hovedstyrelse for 2020-24 sidst på året i år. Man kan stille op som kandidat frem til den 15. november. Folkeskolen.dk interviewer alle de opstillede kandidater og tilbyder dem en blog på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg

Hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?

"Som jeg også sagde i min beretning i Logopædisk Forum, så er der ingen tvivl om, at lærerne ønsker en central resursebindende arbejdstidsaftale. Det nemmeste er jo at være vedholdende, men jeg tror, at hvis vi vil have indflydelse på arbejdsbetingelser i fremtiden, er vi også nødt til at gøre os tanker om nogle andre tilgange", siger Sanne Vilstrup. Selv var hun ansat på lærervilkår og lockoutet i 2013, men i dag er hun ligesom mange andre PPR-medarbejdere ansat på konsulentvilkår.

"Vi har som fagforening en opgave i at hjælpe flere kommuner med at se gevinsten ved at ansætte PPR-medarbejdere på konsulentvilkår", siger Sanne Vilstrup og peger på, at opgaver som vejledning, rådgivning og supervision ikke passer ind i en opgaveoversigt. 

"Men når det er sagt, er det også væsentligt for mig at sige, at vi bliver nødt til at se på vilkårene for medlemmer der er ansat som konsulent, for det at være selvtilrettelæggende kan være omkostningsfuldt".       

Ønsker du en fem-årig læreruddannelse?

"Samfundsudviklingen går i en retning, hvor professionerne bliver bedre og bedre uddannet, og på fx PPR og UU-centrene har de ansatte som regel mindst en diplomuddannelse oven i professionsuddannelsen, hvis de ikke har en kandidatuddannelse, så jeg synes, det er absurd, hvis ikke også læreruddannelsen bliver omlagt til en kandidatuddannelse. Det vil jo også gøre det muligt for lærerne at forske i egen praksis", siger Sanne Vilstrup og tilføjer, at det er vigtigt, at læreruddannelse forbliver forankret i praksis.

Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale folkeskolen mere op?

"Når tendensen er, at flere vælger folkeskolen fra, så er det et signal om, at man politisk skal styrke folkeskolen", siger Sanne Vilstrup og tilføjer: "Når man politisk ønsker, at flest muligt børn skal deltage i fællesskabet, dvs. almenundervisningen, så fordrer det, at inklusionen bliver mere realistisk, og det betyder fx, at der er brug for mere specialsupport fra PPR helt ude i klasserne".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.300 andre er allerede tilmeldt

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
546 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt