Talblindhed
0   17

Ministeren: Pilottest til talblindhed kan være klar til foråret

Det er svært at lave en test for talblindhed, da der ikke er bred international enighed om definitioner og testmetoder. Men Undervisningsministeriet håber på at have en foreløbig pilottest klar til foråret.

Projektet med en talblindhedstest er i sin afsluttende fase, skriver undervisningsminister Merete Riisager i et svar til Mattias Tesfaye, der har spurgt til testen.

Planen har været at udvikle en national test for talblindhed til elever i 4. klasse og et vejledende materiale, men det har endnu ikke været muligt at udarbejde en "endelig test, der med den fornødne sikkerhed kan anvendes til at diagnosticere talblindhed på alle skoler", skriver ministeren i svaret.

Forskningsfeltet er "forholdsvist umodent", hedder det i svaret. "Der eksisterer således ikke en bred (international) konsensus om definitioner eller testmetoder. Det betyder blandt andet, at der vil være behov for yderligere afprøvning og viden, før det kan vurderes, om testen med tilstrækkelig sikkerhed vil kunne anvendes som en national test af talblindhed i 4. klasse. Desuden er den digitale løsning til afvikling af testen ikke færdig", svarer Merete Riisager.

Ministeriet vil bruge yderligere midler for at få en foreløbig version klar til afprøvning i foråret 2019.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er vigtigt for mig at understøtte en tidlig indsats og hjælp til elever og lærere, der har behov for støtte. Samtidig er det vigtigt, at vi er sikre på, at testen identificerer de rigtige elever", svarer ministeren.

Ministeriet vil på baggrund af den afsluttende afrapportering af projektet vurdere, hvordan man kan sikre en målrettet indsats for elever med talblindhed fremover, står der i svaret.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.325 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.074 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt