Matematik
0   15

Kandidatuddannelse til matematik- og naturfagslærere ventes klar i 2020

En sammenslutning af fem universiteter og seks professionshøjskoler har i dag fået godkendt en ansøgning om at oprette en kandidatuddannelse til matematik- og naturfagslærere i folkeskolen. Uddannelsen ventes at stå klar med studiestart om 1,5 år.

Regeringen har en målsætning om, at matematik- og naturfagslærere fremover skal kunne tage en kandidat.

I regeringens nationale naturvidenskabelige fra marts 2018 lød en af initiativerne nemlig, at lærere i folkeskolen skal have mulighed for at kunne tage en kandidatuddannelse, der skal styrke dem i deres fag. Og den ambition er i dag kommet et skridt nærmere.

Et samarbejde mellem fem universiteter og seks professionshøjskoler har nemlig i dag fået godkendt en fællesansøgning om at udvikle og starte den nye kandidatuddannelse. Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

"Med den nye kandidatuddannelse kan eleverne i folkeskolen få endnu dygtigere naturfagslærere i grundskolen. De skal være med til at tænde elevernes naturlige nysgerrighed og øge deres motivation for at undersøge og blive klogere på naturvidenskabelige spørgsmål", siger undervisningsminister Merete Riisager i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det fremgår, at målet er, at den kommende kandidatuddannelse skal stå klar fra 2020.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.164 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt