Besparelser
0   10

Frederiksberg dropper veksling af lærere til pædagoger

Lærere bliver ikke byttet ud med pædagoger, hverken i specialklasserækkernes to-lærer-timer eller i den understøttende undervisning, sådan som et udspil til Frederiksbergs budget ellers lagde op til. Der skal dog fortsat spares på specialskolen på Nordens Plads.

"Tak til politikerne på Frederiksberg for gode og konstruktive drøftelser og for at lytte til både skolernes personale og forældre", lyder det på Frederiksberg Lærerforenings hjemmeside, efter at lærere og forældre den seneste uge har holdt demonstrationer, skrevet debatindlæg og været i medierne for at gøre opmærksom på planerne om at nedlægge 40 lærerstillinger for delvist at erstatte dem med de lidt billigere pædagogtimer.

Her til morgen offentliggjorde samtlige partier i Frederiksberg Kommunes byråd et fælles forlig om budget 2019.

Det betyder blandt andet, at der nu kommer mulighed for sund frokost på samtlige skoler på Frederiksberg efter modellen fra den nuværende madpakkeordning på Lindevangsskolen. Byrådet afsætter 2,3 milioner kroner til tilskud til madordningen gradueret efter familiens indkomst. 

Der oprettes også et skoleorkester på Frederiksberg. Orkestret skal bestå af 60-100 børn og unge fra de frederiksbergske skoler og have en profil som et moderne underholdningsorkester med symfonisk besætning med rytmegruppe, kor og solister. Udover det centrale orkester vil der være mindst 200 til 250 aktive børn og unge på kommunens folkeskoler, som vil være involveret i musikalske og kreative aktiviteter i og omkring orkestret.

Der ændres altså alligevel ikke i personalesammensætningen hverken i den understøttende undervisning eller i specialsporene på Søndermarkskolen og Lindevangskolen. Ansættelsen af to såkaldte it-pedeller finansieres alligevel ikke ved reduktion af lærerstillinger, og den planlagte massive nedskæring i antallet af lærere på specialskolen Skolen ved Nordens Plads annulleres. Skolen skal dog fortsat spare en million kroner. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
735 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.271 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt