Overenskomst-forhandlingerne er brudt sammen

De samlede overenskomstforhandlinger for en halv million ansatte i kommunerne er brudt sammen, har topforhandlerne, Michael Ziegler, KL, Anders Bondo, Lærernes Centralorganisation, og Dennis Kristensen, FOA netop meldt ud efter et ganske kort forhandlingsmøde.

Publiceret

Det forhandler deom

Danmarks Lærerforening vedtog overenskomstkrav på kongressen ioktober 2017. På arbejdstidsområdet lød kravet:

"Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte etprofessionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op tilkravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen.Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, som modsvarerøvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked." Dertilkommer en række løn- og tryghedskrav:

DLF har vedtaget overenskomstkrav - se dem her

Siden er kravene indgået i de samlede generelle krav fra dekommunalt ansattes Forhandlingsfællesskab til KL - hent dem her 

og i Lærernes Centralorganisations specielle krav påunderviserområdet - hent dem her 

Fra arbejdsgiverside har KL rejst  krav på det generelleområde - hent dem her

og på lærerområdet - hent dem her

KØREPLAN FOR OK18 

 

Sådan så den oprindelige køreplan for forhandlingerne ud - klikpå linkene for at se, hvad der faktisk skete på de pågældendedage.

Tirsdag 12. december:

Der udveksles krav på kommunernes og regionernesområde.

Fredag 15. december:

Der udveksles krav på statens område.

Tirsdag 19. december:

Forhandlinger indledes på statens område.

Torsdag 21. december:

Forhandlinger indledes på kommunernes ogregionernes område.

14. februar 2018:

Forhandlingsfællesskabets forhandlinger med KLforventes afsluttet.

20. februar 2018:

Forhandlinger om generelle emner, som gælder alleorganisationer i Forhandlingsfællesskabet, forventesafsluttet.

28. februar 2018:

De generelle forhandlinger og forhandlingerne omorganisationernes specielle krav skal være afsluttet. Hvis det ikkeer muligt at blive enige, kan der varsles konflikt, som træder ikraft, når de nuværende overenskomster udløber 1. april 2018. Skerdet, vil forhandlingerne på det kommunale område overgå tilForligsinstitutionen, som skal forsøge at skabe kompromis for atforhindre konflikter.

Marts 2018:

Hvis der er opnået enighed, vil forhandlingsresultaterne i løbetaf marts blive sendt til afstemning blandt medlemmerne.

April 2018:

Hvis der ikke er opnået en ny overenskomstaftale, kan enkonflikt begynde den 2. april, medmindre forligsmanden har udskudtkonflikten. Forligsmanden har mulighed for at udskyde en konfliktto gange 14 dage.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede i går ved midnatstid erkendte forhandlerne, ifølge FOAs formand Dennis Kristensen, at det ikke var lykkedes at blive enige om flere vigtige punkter: KL ville ikke spille ud med deres bud på den samlede økonomiske ramme, men alene nævne enkelte tal, der kun var en mikroskopisk forbedring af reallønnen, og KL ville ikke sætte forhandlinger om lærernes og undervisernes arbejdstid i gang sideløbende med de generelle forhandlinger. 

Ziegler: Vi vil gerne forhandle lærerarbejdstid - men ikke forfra

Ifølge topforhandler for de kommunalt ansatte Anders Bondo Christensen var det lønnen - og ikke lærernes arbejstid, der var afgørende for sammenbruddet. KL ville end ikke spille ud med en lønramme og afviste blankt arbejdstagernes krav.

 

Overblik: Find vej gennem overenskomst-forhandlingerne

 

Powered by Labrador CMS