DLF-kongres '17
1   16

DLF har vedtaget overenskomstkrav – se dem her

Et arbejdstidskrav med flere spor, løn og tryghed er blandt de krav, som lærernes kongres i dag har vedtaget.

De cirka 300 delegerede på lærernes kongres har i dag debatteret og besluttet, hvilke krav, DLF skal stille til de kommende overenskomstforhandlinger med KL. Debatten foregik for lukkede døre, hvilket betyder, at tilhørere ikke havde adgang til kongressen under debatten.

Efter et par timers debat, lukket for tilhørere, blev kongressen enige om følgende krav:

Artiklen fortsætter under banneret

Løn: Generelle procentvise lønstigninger, der som minimum sikrer reallønnen, videreførelse af reguleringsordning, midler til organisationsforhandlinger, lønforbedringer til LC-gruppen.

Arbejdstid: Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte et professionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op til kravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen. Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, som modsvarer øvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked.

Tryghed: Pligt til at tilbagekalde opsigelsen, hvis der opstår ledigt job i opsigelsesperioden i ansættelsesområdet, ret til uddannelse mv. i opsigelsesperioden, fjernelse af bestemmelsen om 8 måneders ansættelse vedrørende afskedigelsesnævnsbehandling.

Efteruddannelse: Udbygning af retten til efteruddannelsesplaner med en ret for den ansatte til regelmæssig efteruddannelse.

Øvrige ansættelsesvilkår: Initiativer, der hjælper nyuddannede i overgangen til arbejdsmarkedet, forhøjelse af AKUT-midlerne, sikring af TR-repræsentation, forbedrede fraværsrettigheder, der skal modvirke nedslidningen i det længere arbejdsliv. Krav på tjenestefrihed til pasning af kronisk syge børn. Ret til tjenestefrihed til at passe en nærtstående med nedsat funktionsevne.

Overenskomstdækning: Overenskomstdækning af undervisningen ved USB/STU-uddannelsen (for unge med særlige behov, red.) på selvstændige institutioner for denne uddannelse. Ny stillingsbetegnelse i overenskomsten med selvstændig grundløn og lønforløb: Pædagogisk/psykologisk konsulent.

Derudover krav om en række projekter - blandt andet et periodeprojekt, der skal afdække mulighederne for ex. en uddannelsesfond for undervisere på LC-overenskomster.

Kravene skal nu behandles i Lærernes Centralorganisation og derfra til Forhandlingsfællesskabet.  Begge steder kan de blive ændret.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ