"Vi har sagt, at vi er parate til at diskutere ændringer. Vi har også sagt, at vi ikke synes, at man skal lave et helt nyt system, som vi ikke kan gennemskue rækkevidden af, som vi ikke kan gennemskue om kan administreres, og som vi ikke kan gennemskue økonomien i. Men vi har sagt, at vi er parat til at diskutere ændringer", lyder det fra KL's topforhandler Michael Ziegler om forhandlingerne om lærernes arbejdstid.

Nu vil KL forhandle lærernes arbejdstid

KL’s topforhandler kunne i dag over for Forhandlingsfælleskabet fortælle, at KL er klar til at invitere lærerne til forhandlingsbordet allerede i morgen. Det betyder, at også de forhandlinger, der handler om de generelle forhold for de kommunalt ansatte går ind i slutfasen på lørdag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

KL har i dag meldt ud, at de er parat til at forhandle om lærernes arbejdstid.

Det skete efter et møde mellem de faglige organisationers forhandlingsfællesskab og KL. Mødet skulle have været de afsluttende forhandlinger om forhold som løn og pension, som gælder alle de kommunalt ansatte. Men i stedet blev mødet til et statusmøde.

Bondo: Arbejdstids-forhandlingerne er gået i stå

Forhandlingerne om lærernes arbejdstid blev sat på pause efter et forhandlingsmøde i fredags, og formand for FOA Dennis Kristensen sagde i går, at når der var tænkepause på lærernes område, så betød det også en tænkepause i forhandlingerne om alle de kommunalt ansattes forhold. Men den pause er nu forbi, kunne han fortælle efter mødet.

"Det vigtigste signal er, at man fra KL's side er parat til at genoptage forhandlinger med lærerne, og at man også vil komme med et udspil til lærerne. Så skal vi ikke blande os i, hvad de i øvrigt kommer til at forhandle om med lærerne. Til gengæld åbner det døren for, at vi kan komme i gang med de afsluttende generelle forhandlinger", lød det fra Dennis Kristensen, da han kom ud fra det store forhandlingsmøde i mødelokalerne i KL's hus i København. På mødet planlagde man, at de afsluttende generelle forhandlinger begynder på lørdag kl. 11. 

Ziegler: Vi er klar til ændringer i lærerarbejdstiden

Og KL's topforhandler borgmester i Høje Taastrup Michael Ziegler bekræfter, at KL er parate til at tage endnu en omgang forhandlinger om lærernes arbejdstidsvilkår.

"Vi har inviteret lærerne til at genoptage forhandlingerne i morgen, hvis det passer i deres kalender", lød det fra Michael Ziegler efter mødet.

Dennis Kristensen nævnte, at KL var klar med et egentlig udspil til lærerne. Men sådan lød det ikke helt fra Michael Ziegler.

Ziegler: "Vi har aftalt at tage en tænkepause"

"Det er vist Dennis fortolkning", lød hans kommentar.

Kun en ting er han helt sikker på, at han er enig med lærernes formand Anders Bondo Christensen om:

"Vi skal videre. Vi skal jo meget gerne nå en aftale. Vi kan godt blive enige om, at det ville være rigtig gavnligt, hvis vi kunne blive enige om en aftale. Og vi er ikke der, hvor det er lige på den flade hånd, fordi det stadig er meget forskellige synspunkter, vi har. Men vi kommer ikke videre ved ikke at mødes", sagde Michael Ziegler efter mødet med Forhandlingsfællesskabet.

I går sendte Anders Bondo et brev til KL for at sætte gang i forhandlingerne om lærernes arbejdstid. I den forbindelse sagde han, at forhandlingerne var svære, fordi KL ikke kom med nogen forslag og heller ikke havde konstruktive indspark til de forslag, som lærernes forhandlere kom med.

Bondo vil puste nyt liv i arbejdstidsforhandlingerne

Michael Ziegler understreger, at han synes det er uskik, at forhandle i det offentlige rum, men kommer alligevel med en kommentar til forhandlingerne, som de er forløbet indtil nu.  

"Hånden på hjertet kan de fleste vel se, at det er lærerne, der ønsker ændringer i arbejdstidsreglerne. Så plejer det at være sådan - det er almindelig god tone ved overenskomstforhandlinger - at den der ønsker ændringer også kommer med konkrete bud på, hvilke ændringer man vil have lavet", siger han og fortsætter: "Vi har sagt, at vi er parate til at diskutere ændringer. Vi har også sagt, at vi ikke synes, at man skal lave et helt nyt system, som vi ikke kan gennemskue rækkevidden af, som vi ikke kan gennemskue om kan administreres, og som vi ikke kan gennemskue økonomien i. Men vi har sagt, at vi er parat til at diskutere ændringer".

Bondo: Godt at KL tager initiativ til lærerforhandlinger

Formand for Danmarks Lærerforening og for Forhandlingsfællesskabet Anders Bondo Christensen er glad for KL's invitation til forhandlinger om lærernes arbejdstid.

"Det er et signal om, at de er færdige med tænkepausen. De er klar til at genoptage forhandlingerne. Og det gør vi så, så snart vi overhovedet er klar. Men der er pres på, for det er de samme folk, der sidder og skal forhandle de forskellige overenskomster, men så snart vi kan finde et hul, så går vi i gang", siger Anders Bondo og forklarer, at nu kommer lærernes forhandlinger og de generelle forhandlinger til at køre sideløbende.

Bondo om OK: Lærerne skal i hvert fald ikke stilles ringere end andre

Han tror, at KL er klar til at starte på en frisk med arbejdstidsforhandlingerne.  

"Det er dem, som tager initiativ til forhandlinger. Det må være signal om, at KL har noget med til forhandlingsbordet. Ellers synes jeg ikke rigtigt, det giver mening. Det er det, som vi har ventet på", siger han og uddyber: "Vi har ikke fået et eneste forslag fra arbejdsgiverne, og man kan ikke lave en aftale, hvis man ikke går i gang med at forholde sig til, hvad skal der konkret skal indeholdes i en aftale. Vi har hele tiden signaleret, at lærerne ikke skal have dårligere vilkår end andre kommunalt ansatte, og det er det, vi håber KL er parate til at gå ind i nu".