Her til morgen var det første møde mellem Forhandlingsfællesskabets forhandlere med Anders Bondo i spidsen og KL's forhandlere. På mødet blev kravene præsenteret, men allerede i sidste uge gjorde organisationerne klart, at forhandlingerne er sat på stand-by, indtil der er reelle forhandlinger om lærernes arbejdstid. "Jeg fornemmer helt klart et signal både fra KL og fra os om, at vi skal have landet en overenskomst", sagde Anders Bondo til folkeskolen.dk lige efter mødet.

Bondo: Stadig ingen reelle forhandlinger om lærernes arbejdstid

Lærernes formand Anders Bondo Christensen skriver i et julebrev til medlemmerne, at der endnu ikke er reelle forhandlinger i gang om lærernes arbejdstid. Han håber, der kommer turbo på forhandlingerne efter nytår. Hør mere i en ny podcast-serie, som DLF står bag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes arbejdstidskrav er enkelt, mener formand for DLF Anders Bondo Christensen. Han gentager i en julehilsen til medlemmerne kravet, som lærerne stiller til de kommunale arbejdsgivere:

"Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte et professionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op til kravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen. Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, som modsvarer øvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked".

"Vi skal naturligvis ikke stilles ringere end alle andre lønmodtagere", skriver han i brevet. 

Ziegler: "Vi er særligt opmærksomme på lærernes arbejdstid"

Opbakning forpligter

Han sætter pris på den opbakning, han får fra de andre organisationer:  

"Ingen går i gang, før der er indledt reelle forhandlinger om lærernes arbejdstid. Vi er meget glade for det sammenhold, som opbakningen og solidariteten er udtryk for. Men vi ved også, at det forpligter - vi gør alt, hvad vi kan, for at lande en aftale", skriver han.

OK-forhandlinger på stand-by, indtil der sker noget med lærerarbejdstiden

KL inviterede Lærernes Centralorganisation til møde om lærer-arbejdstiden  den 4. december - otte dage før parterne udvekslede krav. Men de reelle forhandlinger er stadig ikke kommet i gang, skriver Anders Bondo.

"Situationen her før jul er, at arbejdsgiverne endnu ikke er gået ind i reelle forhandlinger, men har brugt møderne på at spørge ind til vores krav. Jeg håber, at vi straks i det nye år kan sætte fuld turbo på egentlige forhandlinger".

Overenskomsten forklares løbende i ny podcast-serie

Anders Bondo åbner i en ny podcast-serie op for, hvad der er sket på det første møde med KL.

"På det møde har vi aftalt nye mødedatoer, hvor vi går i gang med egentlige forhandlinger. Det er helt traditionelt sådan, at første gang man mødes, at forhandler man ikke. Man præsenterer de krav, man har. Det var det, vi gjorde på det første møde. Så blev der sat nogle datoer ind i kalenderen. Så går forhandlingerne i gang. Det er et positivt tegn. Det vil jeg gerne kvittere for", siger han i første afsnit af en ny podcastserie, som DLF står bag.  Her vil journalist Sisse Sejr-Nørgaard løbende interviewe Anders Bondo om udviklingen i overenskomstforhandlingerne.

Og i første afsnit af serien slår Anders Bondo fast, at han står over for en stor udfordring: 

"Der er ingen træer, der vokser ind i himlen. Jeg er ikke naiv. Jeg har været med i det her system så mange gange. Og jeg ved godt, at vi står overfor en stor og vanskelig udfordring. Det var et vigtigt signal, at vi på det første møde er parat til at lave nogle forhandlingsmøder. Vi tager den derfra. Vi er rigtig godt forberedt". 

Strejke eller lockout: Sådan bliver konfliktstøtten

Læs mere

Podcasten kan hentes i iTunes her

Android her

Rss-feedher