Karakterer
4   4

Mere end 25 procent fik 12 i engelsk i sommer

Sidste år vakte det opsigt, at hver fjerde 9.-klasse-elev fik 12 i engelsk, og i år er antallet af 12-taller steget yderligere. Også i den nye fællesfaglige naturfagsprøve er 12-tallet den mest brugte karakter.

Sidste år var det omtrent hver fjerde 9.-klasseelev, der gik fra det grønne bord med topkarakteren 12 for sin mundtlige engelsk-præstation. I år er andelen, der har fået et 12-tal med fra engelsk-prøven steget yderligere - fra 23,6 procent sidste år til 25,1 procent i år.

I den nye praktisk-mundtlige prøve på tværs af fysik/kemi, geografi og biologi fik 22,8 procent af eleverne i år karakteren 12. 12-tallet er den karakter, der blev givet allermest i de to fag ved afgangsprøverne denne sommer. Forventningen ved indførelsen af karakterskalaen for ti år siden var, at cirka ti procent af en årgang ville få topkarakter i de forskellige fag.

"Enten er danske elever blevet sindssygt dygtige til engelsk, eller også er der gået inflation i karakterne", sagde formand for Sproglærerforeningens engelskudvalg Lena Smith Boysen sidste år til folkeskolen.dk - men hun hælder til, at de mange 12-taller faktisk er udtryk for, at eleverne er blevet dygtigere.


 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.612 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.486 andre er allerede tilmeldt